Een aantal Hovenaars die recent een brief in de bus kregen van de gemeenschapswacht om het openbaar domein voor hun pand op te kuisen verwijzen gaarne door naar andere plekken in de gemeente Hove, waar volgens hen “de toestand ook niet door de beugel kan”.

Proper HoveZo ook de familie G. aan de Boechoutsesteenweg en Parklaan. De moeder kreeg een briefje in haar bus om het voetpad voor haar woning aan de Parklaan op te kuisen. Dit is ondertussen gebeurd. De haag werd degelijk ingekort zodat ze niet meer over het voetpad hangt. Maar de zoon die aan de Boechoutsesteenweg woont, vlak naast de ingang van het Groen Schooltje, stuurde een e-postbericht naar het schepencollege – met ons in copy – over toestanden die in zijn omgeving scheef zitten. “Takken die boven de gelijkgrondse berm hangen, waarvoor men zelfs moet bukken. Schoolsignalisatie die een ‘groen’ tintje krijgen, verkeerspaaltjes die voor eigen nut verwijderd worden, openbare verlichting die totaal in ’t bladerdek verdwijnt. Misschien kun je de rooilijn er eens bijnamen en dan uw vaststellingen noteren. Ik hoop dat hier in ons mooi ‘groene’ Hove niet met 2 maten en 2 gewichten gewerkt wordt en het Art. 57 van het Gemeentelijk Administratief Sanctiereglement (GAS) voor ALLE Hovenaars recht evenredig zal toegepast worden ! Mag ik hier tot slot ook op een uitvoeringstermijn van 30 dagen rekenen ?” aldus Jan G.

 

Erfdienstbaarheden

Proper HoveWe stapten ter plaatse af en werden ontvangen door de echtgenote van Jan G. die ons een volledige uitleg gaf die volledig klopt met de inhoud van het bericht van haar man. De ingang van ’t Groen Schooltje (Gemeenschapsonderwijs) zou eens een dringende snoeibeurt mogen krijgen. De aanwezige boom is zodanig gegroeid dat hij een gevaar vormt voor de zichtbaarheid van de autobestuurders op de Boechoutsesteenweg voor eventueel onverwacht overstekende voetgangers (kinderen). Het aanwezige lichtpunt staat volledig in de schaduw van de boom. Tijdens de zomer, als de bladeren aan de boom hangen, is de uitstraling van dit lichtpunt voor de openbare veiligheid zeer miniem. Aan de rechterkant van de ingang is de reclameplaat van ’t Groen Schooltje al voor een stuk overwoekerd door een andere boom en struiken. Van reclame is hier geen sprake meer, of wenst de schooldirectie letterlijk en figuurlijk als Groen door te gaan ? De boom is zodanig in de hoogte gegroeid dat hij de zichtbaarheid van het eigendom van de familie G. stoort. De zoon snoeide de boom geregeld korter maar is het beu om het werk steeds van anderen te moeten doen. Zelfde toestand voor het daar aanwezige lichtpunt.

Proper HoveNaast de ingang van ’t Groen Schooltje bevindt er zich een parking. Tegenwoordig zijn deze parkeerplaatsen voorbehouden voor leerkrachten van ’t Groen Schooltje. De overeenkomende nummerplaten staan voor de parkeerplaatsen aangegeven. Achterin het domein, naast het Groen Schooltje en tegen de campus van Regina Pacis, bevinden zich de Hovese scoutslokalen. Zij staan op gronden die eigendom zijn van het Dekanaat Kontich. Op dit domein zijn een groot aantal erfdienstbaarheden gevestigd. Dit is hier een zakelijk recht (doorgang) waarmee een onroerend goed ten behoeve van een ander onroerend goed is bezwaard. Ze gaan mee over bij de verkoop van het onroerend goed.

In heel deze discussie over het onderhoud van de betrokken site zou het Hovese gemeentebestuur eens best snel samenzitten met het Groen Schooltje (GO), het Dekanaat Kontich en de betrokken belendende eigenaars over het onderhoud van de omgeving. Goede afspraken maken immers ook goede vrienden en voorkomen steriele burentwisten.