De jaarlijkse Hovese Zomerendfeesten gingen op vrijdagavond 29 augustus rond 19.00u. van start aan het Kostershuisje met een optocht van de Hovese reus “Peer de Garde”. Er waren een honderdtal geïnteresseerden komen opdagen. Veel leden uit de gemeenteraad – al was het groen-linkse ‘Hove Beweegt’ zwak vertegenwoordigd – en andere geëngageerde Hovenaars.

 

Gelukkig waren de weersomstandigheden ideaal : droog weer, niet te warm en met een lichte bewolking. Of het in de kelen van de meeste aanwezigen heel de avond ook ‘droog bleef’ …. durven we sterk te betwijfelen ….

Op de kop van de feeststoet liep een muzikaal kwartet dat veel succes kende. Eerst liep men over het Sint-Laureysplein tot aan taverne “Den Drijhoek” (de tijd dat men in ieders Hoves café moest aan “gewichtheffen” doen is gelukkig voorbij, ten voordele van het positief imago van onze Hovese gemeentebestuurders), waar men rechtsomkeer maakte en dan de Mortselsesteenweg in liep tot aan café “De Pomp”. Zelfde scenario, rechtsomkeer zonder ‘bij te tanken’, terug over de Kapelstraat langsheen alle standen en kraampjes tot aan taverne “Bahnhove” aan de spoorwegbrug.

Onderweg kreeg een ‘exotische en opmerkelijke dame’ het even “erg heet” en moest een paar wulpse danspasjes zetten, onmiddellijk opgemerkt door een even “hete man” die haar probeerde te “benaderen” …. Of dit later een “hete nacht” werd tussen die twee, kan u in de gespecialiseerde bladen zoals Story lezen…

 

Boven de appartementen van keurslagerij De Laet-Van Haver was er een verjaardagsfeestje aan de gang met een dertigtal jonge mensen. Ze wisten de aanwezigheid van het muzikale kwartet erg te smaken.

 

Nu was het echt tijd voor iedereen om “bij te tanken” aan de stand van de Kon. Harmonie Sint-Laureys in de Kapelstraat. Nadien trok burgemeester Koen Volckaerts samen met schepen van lokale economie Bart Van Couwenberghe naar de eerste uitgave van de Hovese “Ladies Night”. Ze brachten ook nog een bezoek aan het nieuwe DVV-verzekeringskantoor in de Kapelstraat.

Ondertussen ging het avond- en nachtfeest (kermis, optredens, cafées en gelegenheidsrestaurants) gezellig door tot een stuk in de nacht ….

Op zaterdag 30 augustus waren de weersomstandigheden iets minder gunstig. In de voormiddag wat lichte regen en in de namiddag enkele forse stortbuien.