De eerste uitgave van de Hovese “Ladies Night” – tijdens de jongste zomerendfeesten – in de tent op het Sint-Laureysplein was een succes. De opening rond 19.00u. begon kalmpjes aan, maar na 20.00u. was er een ware stormloop van dames, vaak met hun dochters en vriendinnen erbij. De stands waar men de kapsels bijwerkte en gratis stijladvies kon verkrijgen kenden een ware stormloop. Tot laat in de avond was het er één en al aanschuiven, wat mooi opgevolgd werd door de aanwezige dames. Wat ook opviel was het feit dat er weinig of geen heren (echtgenoten, zonen, lieven) de dames vergezelden. Ze zaten misschien wat verder op een terras “hun kelen te smeren” en andere dames te beloeren …

In de belendende boetieken (GACS, Maison Coco, Jabeau) was het ook een stormloop van jewelste. Daar waren wat meer mannen aanwezig, die vaak de geldbeugel mochten bedienen.

Ondertussen verzorgden “The Ladies of the Fifties” hun optreden op het podium, geplaatst vlak voor het monument der gesneuvelden. Ze hadden veel succes met hun nummers uit het midden van vorige eeuw.

Duidelijk groeipotentieel aanwezig.

Als de Hovese “Ladies Night” in de toekomst nog verder wil groeien, dan moet men toch verder uitkijken naar de deelname van middelbare scholen. De oorspronkelijke bedoeling van de eerste initiatiefnemers van de Hovese Ladies Night was de integratie van de twee hoogste jaren van het plaatselijke Regina Pacis Instituut – vnl. de afdelingen economie-moderne talen en menswetenschappen – in het concept. Een aantal leerlingen zouden fungeren als model voor een modeshow, terwijl anderen ondersteunende functies zouden vervullen (onthaal, begeleiding gasten, financieën, logistiek, veiligheid, opdienen, enz …). Zo zou de plaatselijke middelbare school zich mee integreren in de Hovese economie. De leerlingen zouden de theorie eens kunnen vergelijken met de praktijk. Een win-win situatie voor zowel de school, de leerlingen als de plaatselijke middenstand.

 

Spijtig genoeg is dit voorstel door de school afgewezen met het argument dat dit niet paste in hun leerprogramma. Regina Pacis is een ASO-school (Algemeen Secundair Onderwijs) en volgens de directie was dit een uitstekend voorstel voor een TSO-school (Technisch Secundair Onderwijs), richtingen Handel en Sociaal-Technische.

Als de situatie hier in Hove dan zo is, dan kunnen de organisatoren van de Hovese Ladies Night er misschien eens aan denken om de aanwezige TSO-scholen in onze regio (Sint-Anna en GTI in Mortsel, KTA in Edegem, VTI en Sint-Jozef in Kontich) eens uit te nodigen voor een gesprek rond dit onderwerp. Men kan eens aftasten hoe hun leerlingen zich positief kunnen integreren in de plaatselijke economie met een win-win-situatie voor zowel de scholen, de leerlingen als de Hovese middenstand. In deze vernoemde scholen in onze buurgemeenten volgen veel leerlingen uit Hove les. Zij hebben ook hun capaciteiten – die vaak miskent worden – en zij vormen ook een aanzienlijk marktaandeel in het klantenbestand van de middenstand, in Hove en daarbuiten.

We kijken alvast met de nodige interesse uit naar de volgende Hovese “Ladies Night 2015”, met hopelijk een groeiende dynamiek …

Foto’s (c) Gazet van Hove.