De ‘Albert I bus 1914’ bevat een compacte maar zeer interessante en volledige tentoonstelling over Koning Albert I en de rol van het Belgisch leger bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

de grote oorlog 14-18 100 jaar later

De ‘Albert I bus 1914’ is een initiatief van de private Stichting Stille Getuigen die in het West-Vlaamse Rumbeke werd opgericht. De bus brengt een bijna vergeten geschiedenis tot bij de mensen. Ze bevat een compacte maar zeer interessante en volledige tentoonstelling over Koning Albert I en de rol van het Belgisch leger bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. De bus werd op 18 juli ingehuldigd door Koning Filip en Koningin Mathilde voor het Koninklijk Paleis in Brussel. De tentoonstelling opende voor het groot publiek op 21 juli in het Brusselse Warandepark. De tentoonstellingsbus zal op 2 oktober op het kerkplein aan C.C. De Markgraaf staan en is gratis toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Een unieke gelegenheid om een modern stukje geschiedenis te bezoeken.

Meer info : Frans Sermeus (Heemkundige Kring De Markgraaf), e-mail : frans.sermeus@telenet.be, tel. 0494 / 30 57 57. – http://albert14-18.be/