Een kennismaking

Karateclub Fuji Yama Hove is reeds vele jaren in onze gemeente gevestigd. Ze werd op 19 februari 1999 opgericht door Luc Van de Velde. Met zowel jeugd als volwassenen beoefenen ze het Japanse Goju Ryu Karate.

Trainen en karate is een leven lang leren. Het is steeds opnieuw je grenzen verleggen, technieken verfijnen en fysiek verbeteren. Het team van lesgevers draagt de visie uit dat karate een uitstekend middel is om de persoonlijkheid te ontwikkelen, zowel in lichamelijk als in geestelijk opzicht.

Men wenst deze visie te verwezenlijken in een aangename en ontspannen clubsfeer. Fuji Yama Hove heeft er voor gekozen om een club te zijn die deel uitmaakt van de belangrijkste karate federatie van België, met name de Vlaamse Karate Federatie.

Men draagt er zorg voor om een karatestijl te onderwijzen die gefundeerd is op traditionele Oosterse kennis. Goju Ryu Karate en Uchiage kai karate is hiervoor naar de mening van de club de beste keuze. Goju Ryu karate is niet alleen in Japan, maar over de hele wereld één van de grootste traditionele karatestijlen. Dit stelt de leden in staat om over de ganse wereld deze karatestijl te blijven beoefenen omwille van de grootte op internationaal gebied. Het gebeurt immers niet zelden dat een karatestijl stopt met evolueren omwille van de gebrekkige opvolging na het overlijden van een grootmeester.

De gekozen karatestijl stelt de clubleden in staat om zowel op nationaal als op internationaal niveau aan stages en wedstrijden deel te nemen. De lesgevers zullen de deelname hieraan proberen te promoten en de leden hiervoor te motiveren, dit uiteraard op vrijwillige basis.

karate 2

Men probeert ook de leden een algemene vorming te geven in de zin van het aanbieden van documentatie, leerprogramma’s, clubwebsite met betrekking tot de ontstaansgeschiedenis, achtergronden, filosofie van de oosterse gevechtssporten.

De jeugdwerking binnen de club is van prioritair belang. Jeugdwerking is de toekomst van de club, het verzekert de toekomst van de club. Men besteedt veel aandacht aan de vorming van de jeugdlesgevers en de deskundige trainingsmethoden die noodzakelijk zijn om jongeren de nodige sociaal maatschappelijke vaardigheden mee te geven zoals teamspirit, vriendschap, eerlijkheid, samenhorigheid, loyaliteit en discipline. In navolging van de budo geest zet de club zich af tegen elke vorm van agressie, doping en racisme. Het bevorderen van de Fair Play is een van de voornaamste pijlers van de club.

Kom gerust even langs en doe mee ! Proeflessen zijn gratis.

karate 3

SPORTPARK HOVE

Paul van Ostaijenlaan,    2

2540          Hove

Karate voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar, volwassenen vanaf 16 jaar.

Woensdag : 19.00u. tot 20.30u. (jeugd en volwassenen)

Vrijdag : 20.00u. tot 21.30u. (volwassenen)

Zondag : 10.30u. tot 11.30u. (jeugd)

Zondag : 11.30u. tot 12.30u. (jeugd en volwassenen)

www.fujiyamahove.be – e-post : info@fujiyamahove.be .