Raadslid Diederik Vandendriessche (Hove Beweegt) wilde weten “welke criteria er zullen gehanteerd worden om de (tijdelijke) nieuwe verkeerssituatie in de Diepestraat en de Paul van Ostaijenlaan te evalueren ?” .

Vandaag heerst er nog een systeem van éénrichtingsverkeer in de Paul van Ostaijenlaan, tussen de Fazantenlaan en de Diepestraat. De bewoners moeten met dit stelsel een heel stuk omrijden om in het centrum van Hove te geraken. Resultaat : massale verkeersovertredingen. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) : “We kregen een vraag van de bewoners via een petitie om het éénrichtingsverkeer af te schaffen. We hebben een meting laten uitvoeren. Van de 1.110 gecontroleerde auto’s reden er 566 in de verkeerde richting. Ze negeren het verkeersbord C-1. Dagelijks waren er 70 overtreders, vnl. ’s avonds en tijdens het weekeinde. Meestal mensen die de wijk en de buurt kenden. De snelheid was aanvaardbaar. 79% van alle voertuigen reed 30 km/u. of trager, 17% reed tussen de 31 en 40 km/u., dus in de marge. We wachten af voor een gewenning om dan terug metingen te doen, eind oktober. We zullen beide cijfers vergelijken. Op basis daarvan zullen we besluiten nemen. Er is vandaag geen vergelijkingspunt. Bij de directe omgeving zullen we navragen om bij te sturen. Snelheid is een zeer subjectief gegeven. We zijn er nog actief mee bezig.”

C-1
verkeersbord C-1

 

Tot einde van de maand november blijft de Paul van Ostaijenlaan, tussen de Fazantenlaan en de Diepestraat, opengesteld voor beide rijrichtingen. Er werden geen snelheidsremmende maatregelen op het wegdek aangebracht omdat dit probleem zich er niet stelt.

Raadslid en gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) vroeg ook aandacht voor de zwakke weggebruikers (fietsers) op de as Fazantenlaan – Veldkantvoetweg. Het fietspad is er dalende en ligt tussen twee woningen, dus niet goed zichtbaar voor automobilisten die op de Paul van Ostaijenlaan rijden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Waar blijft het kunstwerk ?”

Raadslid Els Pauwels (CD&V) vroeg naar de stand van zaken i.v.m. het kunstwerk in het gemeentecentrum ? “Waar is het ? Is het van de baan ? 8.000 euro uit de gemeentekas naar iemand die niets in de plaats gaf ? We moeten dit geld terugvorderen” aldus interpellante. Schepen van Cultuur Arnold Herrebout (N-VA) antwoordde : “De technische dienst had het over onder andere de sokkel van Via Dolorosa. Kunst in de openbare ruimte n.a.l.v. de vernieuwing van de Hovese dorpskern. Er werd een wedstrijd uitgeschreven. De directeur van de Academie heeft een offerte laten maken voor de sokkel. Er is geen onderhoud aan de zijkanten en is bestand tegen graffiti. Het is ook makkelijk weg te halen. Met de kunstenaar werd een bedrag van 25.000 euro overéén gekomen. Dit blijft. Er is geen wrevel, ook niet juridisch. Het kunstwerk komt nog dit jaar, anders in het voorjaar 2015”.