De jaarlijkse promotieverkoop van streekeigen struiken, hagen en bomen van Natuurpunt, de Milieuraad en het gemeentebestuur komt er voor de eenentwintigste keer aan.

Er wordt veel aandacht geschonken aan de promotie van autochtoon plantmateriaal. Een plantensoort is inheems in Vlaanderen als Vlaanderen binnen het natuurlijke verspreidingsgebied van de soort ligt. Een individuele plant is autochtoon of oorspronkelijk inheems in een bepaalde streek in Vlaanderen als deze een nakomeling is van planten die zich sinds hun spontane vestiging na de laatste ijstijd altijd natuurlijk hebben verjongd of die kunstmatig vermeerderd werden met strikt lokaal materiaal. De autochtone planten zijn allen cursief aangegeven in de lijst van pakketten.

natuurpunt logo

Hoe bestellen ?
Op het bestelformulier duidt je je keuze aan. Dit formulier dienst uiterlijk vrijdag 24 oktober ingeleverd te worden bij de technische dienst, samen met de betaling.

Wanneer afhalen ?
Op zaterdag 29 november tussen 13 en 15 uur kan je je bestelling afhalen in het gemeentemagazijn in de Fazantenlaan.

Meer info bij milieuambtenaar Koen Boonen, tel. 03 460 33 47 of e-mail: koen.boonen@hove.be . Folders met plantbeschrijvingen en onderhoudtips zijn als pdf-bestand af te laden op www.natuurpunt.be/behaag .