‘De Thuishaven – Ritmica’ is gegroeid vanuit Ritmica, BLO-school en Medisch- Pedagogisch Instituut in Hove, gevestigd in kasteel Cappenberg aan de Wouwstraat 44 in Hove.

Sedert september 2011 is het voormalige parochiaal centrum “Prinsenhof” aan de Kapelstraat 19 in Hove de basis voor het dagcentrum van Thuishaven Ritmica. Het voorste gedeelte van de voormalige parochiecentrum werd uitgebouwd tot een winkelruimte met erboven appartementen. De werking van de Thuishaven is er gericht op de dagbesteding tussen 8.30u. en 16u. van een aantal residenten vanaf de leeftijd van 21 jaar. Ze vervullen er zowel taken voor de eigen groep (huishouden, boodschappen doen, dansen, zwemmen, feestjes, actualiteit bespreken, kunst) als voor de buitenwereld (hulp aan WZC Cantershof, bejaarden eten geven, boodschappen doen voor hulpbehoevende wijkbewoners, vrijwilligers in handelszaken, enz …).  Dagelijks worden er in de Thuishaven een dertigtal mensen met een verstandelijke beperking opgevangen. Ze worden er goed en degelijk omkaderd.

Thuishaven Ritmica probeert zich in de mate van het mogelijke te integreren in de Hovese samenleving. Via het OCMW van Hove probeert men een buurtnetwerk op te starten in de Meylwijk, waar de residenten van de Thuishaven kleine taken vervullen voor de buurt, zoals boodschappen doen voor oudere en gebrekkige mensen, glas naar de container brengen, briefjes ronddragen, enz …

De feestjes in de Thuishaven trekken veel volk

Soep eten voor het goede doel

Om voor de nodige integratie in de Hovese gemeenschap te zorgen, organiseert Thuishaven Ritmica iedere woensdagmiddag tussen 11 en 14.00u. een “soepbar” in hun lokaal aan de Kapelstraat 19. Voor 2 euro krijgt men er een lekkere kom soep met  brood en boter bij. Verder is er ook nog thee, koffie en water te bekomen. De locatie is ook geschikt voor kleine bedrijfs- en vormingsvergaderingen. Gelieve hiervoor eerst contact op te nemen met de directie.

Verdere info : Thuishaven Ritmica, Kapelstraat 19 in 2540 Hove, tel. 03 / 454.53.94. – e-post : bianka.co@thuishaven-ritmica.be , internet : www.thuishaven-ritmica.be –www.prinsenhof.net23.net .