Fotokring Parallax-Hove werd 25 jaar geleden opgericht door een groep afgestudeerden van de fotoklas aan de Hovese kunstacademie. Samen wilden zij hun hobby verder ontwikkelen en vonden zij hun plaats tussen de vele fotoclubs die weelderig leven in Vlaanderen.

Vanaf het begin wilden zij hun werk aan het  kritische publiek tonen, en vanaf het prille begin organiseerden zij een jaarlijks salon.

 

In de loop van 25 jaar heeft iedere vereniging periodes van achteruitgang en vooruitgang. Wat betreft ledenaantal heeft Parallax de laatste jaren een grote vooruitgang en verjonging meegemaakt, iets waar wij trots mogen op zijn. Van de oorspronkelijke leden is er 1 iemand nog zeer prominent aanwezig in de club, en wij hopen dit nog vele jaren zo mag blijven.

Parallax

Dit jaar organiseert Parallax zijn 25e salon of tentoonstelling, en deze eist een extra inspanning.

Indachtig de slogan van de gemeente Hove “want het dorp is een wereld”,   trachten wij een stuk van de wereld naar Hove te brengen, met een doorlopende projectie van beelden door onze leden verzameld in een groot stuk van de wereld. Daarnaast natuurlijk een uitgebreide collectie van foto’s.

Wij brengen ook gastfotograaf Maxim Piessen, die op zijn jeugdige leeftijd bekendheid heeft opgebouwd met macrofotografie, dit zijn foto’s waarvoor men de onderwerpen met een vergrootglas  in de natuur moet zoeken.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat onze tentoonstelling tijdens het laatste weekend van november in het gemeentelijk centrum “de Markgraaf” in Hove een omweg waard zal zijn en waarvoor iedereen graag een uurtje, of langer, zal vrij maken.

Als herinnering aan deze tentoonstelling bieden wij de bezoekers een brochure in kleur aan, waarin een selectie foto’s van al onze leden zij opgenomen.

 

 

O.C. “De Markgraaf”, Kapelstraat 8 in 2540 Hove

Opening:

donderdag 27 nov. 2014 om 20.00 uur

Vrijdag 28 nov. 2014 van 18.00 – 21.00 uur

Zaterdag 29 nov. 2014 van 14.00 – 18.00 uur

Zondag 30 nov 2014 van 10- 18 uur.