Reactie op “Is ‘De Pomp’ een café of een discotheek ?”

Naar aanleiding van ons artikel “Is ‘De Pomp’ een café of een discotheek ?” (11 november 2014) kregen we een reactie van een lezeres. We brengen haar opinie onverkort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Meer verdraagzaamheid voor het beste café van Hove

Ik schrijf deze brief ter aanleiding van de open brief van de overbuur van café De Pomp. Zelf woon ik al gedurende mijn hele leven in Hove. Zoals mijn mededorpsgenoten het zullen beamen, er bestaat geen betere plek om te wonen. Ik ben dol op ons dorp met al zijn leuke plekjes waarvan Café De Pomp mijn grootste favoriet is. De Pomp is mijn leeftijdsgenoot en maakt dus al 24 jaar deel uit van de geschiedenis van Hove. In De Pomp heb ik samen met mijn vrienden onze puberteit doorstaan, hebben we geheimen toevertrouwd, verdriet gedeeld maar vooral immens veel plezier gemaakt. En wij zijn niet alleen, een tijd geleden vonden we nog nostalgische foto’s terug van vaders van leeftijdsgenoten die eveneens in De Pomp hun mooie momenten beleefden.

Gisteren las ik vol ongeloof de open brief van de buurman van De Pomp. Hij sprak over het welgekende verjaardagsfeest van het café dat elk jaar in november georganiseerd wordt. Jaarlijks vinden er gemiddeld vijf feesten plaats in Café De Pomp, waaronder een groot feest op oudjaar en tijdens de Zomerend-feesten. Daarnaast vieren we de verjaardag van De Pomp en wordt er elk jaar een feest ten voordele van Kom Op Tegen Kanker georganiseerd. Sommige jaren wordt er op vraag van het cliënteel een extra feest gehouden, met de simpele reden om samen een fantastische avond te beleven.

Ik begrijp dat tijdens deze feesten de buren inderdaad wat overlast te verduren krijgen. En zoals de buurman ook vertelt, er is massaal veel volk aanwezig, dit om de eenvoudige reden dat niemand zo’n feest wil missen. Zelf was ik ook aan het meevieren op 1 november. Maar beste buurman, U was de persoon die overlast produceerde door een scène te maken in het midden van de straat, niet de cafégangers die buiten een luchtje kwamen scheppen. De politie heeft niet ingegrepen, en dit met de reden dat iedereen zijn best deed om zich te gedragen en zo stil mogelijk te zijn. Dit terwijl U jongeren op een brutale en onrespectvolle manier aansprak met uw eigen luid volume, U was de reden waarvoor ik die avond de straat ben overgestoken. Daarnaast verafschuw ik de misbruik die u maakt van het dodelijk ongeval een aantal jaren geleden op de Mortselsesteenweg. Wees beschaamd om dit ongeval te gebruiken om uw woorden krachtiger te maken. Dit staat hier los van, de familie en vrienden van het slachtoffer hebben geen boodschap aan uw schaamteloos misbruik van hun groot verdriet.

Verder ondervind ik dagelijks het grote respect van de uitbater en zijn personeel naar de buurtbewoners toe. Wanneer klanten buiten luidruchtig zijn, worden zij steeds verzocht om binnen te blijven. Zoals U, beste buurman in de brief schreef kan De Pomp niet instaan voor het eventueel wangedrag dat klanten op hun weg naar huis stellen. Maar elke medewerker én elke goede vaste klant houden mee een oogje in het zeil om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Daarnaast wordt er in ernstige gevallen de politie ingeschakeld. Daarom wil ik vragen aan de buurman, burgemeester en eventueel andere dorpsgenoten, wees een beetje verdraagzaam naar wat er leeft in Hove. De Pomp geeft een beperkt aantal feestjes inclusief op oudjaar en tijdens de ‘braderij’, de avonden waarbij het hele dorp automatisch op zijn kop staat. Voor die drie andere keren, in plaats van gefrustreerd het nachtlawaai aan te horen, kom er eentje drinken, zelfs één op mijn kosten. En geniet gewoonweg mee samen met ons van wat moois en leuks Café De Pomp te bieden heeft.

 Vele groeten én hopelijk tot aan den toog

Anneleen “

******************************

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
druk verkeer in de Mortselsesteenweg ter hoogte van De Pomp !

Gazet van Hove staat open voor nog meerdere reacties rond dit onderwerp.