Ontmoeting en vorming voor 4de pijlers

Regio Hove, Mortsel, Edegem, Kontich en Boechout

Heeft jouw school, vereniging, vriendenkring of familie een eigen project lopen in het Zuiden ? Dan wordt je vast ook met de nodige uitdagingen geconfronteerd. Zelf de handen uit de mouwen steken voor de ontwikkeling van het Zuiden is immers niet altijd gemakkelijk.

Tijdens deze vormingsreeks bieden we jou de kans om op een interactieve manier en samen met andere 4de pijlers na te denken over projectwerking en over alles wat er bij komt kijken. Wil je dus graag in contact komen met andere kleinschalige initiatieven en de nodige tips krijgen om jou project verder te bouwen, dan zijn deze avonden iets voor jou !

 

Dinsdag 9 december 2014

Wegwijs in ontwikkelingssamenwerking

Hoe zit de wereld van ontwikkelingssamenwerking in elkaar ? Welke visies bestaan er en hoe zijn deze geëvolueerd ? Welke plaats verdient de klassieke ontwikkelingssamenwerking in onze veranderende wereld ? Welke rol spelen overheden, ngo’s en 4de pijlerinitiatieven in Noord en Zuid en welke keuzes maken ze ? Je ontdekt hoe je project hierin past en waar je terecht kan voor informatie en steun. Al jouw kritische vragen over ontwikkelingssamenwerking krijgen een antwoord !

Stadhuis, Stadsplein 1 in 2640 Mortsel. Inschrijven tel. 03 / 444.17.75. – e-post : natascha.vos@mortsel.be .

 

lekkers ....

lekkers ….

Donderdag 15 januari 2015

Fondsenwerving

Succesvol fondsen werven vraagt een planmatige aanpak. Deze workshop verkent een aantal mogelijkheden om fondsenwerving voor je project meer strategisch op te bouwen.

Waarom heb je eigenlijk middelen nodig en hoe vertel je dat aan potentiële steungevers ? Wat vinden je steungevers en hoe bouw je een relatie op met hen ? Hoe organiseer jij je intern om fondsenwerving succesvol aan te pakken ?

Gemeentehuis, Gemeenteplein 1 in 2650 Edegem. Inschrijving : solidariteit@edegem.be .

Geld dollars

 

Dinsdag 24 februari 2015

De 4de pijler zakelijk bekeken

Bij het starten of verder uitbouwen van een 4de pijlerinitiatief komen ook zakelijke aspecten kijken. De workshop gaat in op de regelgeving rond vzw’s en feitelijke verenigingen. Welke administratieve verplichtingen zijn er ? Wat is het verschil tussen een vzw en een feitelijke vereniging ? Hoe zit het met de boekhouding en de fiscale richtlijnen ? Waar moet je op letten wanneer je vrijwilligers inschakelt ? Deze en andere vragen krijgen een antwoord in een praktische handleiding.

De Markgraaf, Kapelstraat 8 in 2540 Hove. Inschrijving : ontwikkelingssamenwerking@hove.be of tel. 03 / 460.33.26.  .

 

de doelstellingen ...
de doelstellingen …

Donderdag 17 maart 2015

Communicatiewerking

Hoe maken we ons project bekend en hoe bouwen we een band op met het publiek ? Daarom moet jij je in de eerste plaats ook afvragen welke boodschap je brengt en of deze boodschap zal aanslaan bij jouw publiek. Deze workshop gaat dieper in op jouw communicatiestrategie. Wat is de sterkte van je project ? Hoe maak je hier meerdere doelgroepen voor warm ? Via welke kanalen bereik je hen het best ?

Gemeentehuis, Gemeenteplein 1 in 2550 Kontich (raadzaal). Inschrijving : kristine.verbessem@kontich.be .

 

Dinsdag 21 april 2015

Film “Bijsluiter van goed doen”

‘De Bijsluiter van Goed Doen” is de eerste documentaire die de successen, valkuilen en dilemma’s van 4de pijlerinitiatieven met een positief-kritisch oog in beeld brengt. Daarvoor zijn projecten in Oeganda bezocht. Wat bebeurt er eigenlijk ter plekke ? Waar lopen de hulpgevers tegenaan ? Wat gaat er goed en wat gaat er mis ? Wat kunnen wij leren van alle ervaringen ?

Na de film wisselen we daarover van gedachten tijdens een interactief debat en praten we na met een drankje.

Theater Vooruit, Sint Bavoplein 17 in 2530 Boechout. Inschrijving : annemie.ooms@boechout.be of tel. 03 / 460.06.39.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Programma per vormingsavond

19.15u. onthaal

19.30u. aanvang vormingssessie

21.00u. pauze

21.15u. vervolg vormingssessie

22.15u. einde.