Surf naar www.igean.be en wordt een PMD-sorteerkampioen !

igean logo

De Vlaming is een echte sorteerkampioen. We behoren tot de wereldtop en daar mogen we terecht fier op zijn. Hoe beter we sorteren, hoe meer afval er immers gerecycleerd kan worden. Zo moet er minder afval verbrand worden, en dat is uiteraard goed voor het milieu.

De meest besproken afvalsoort is zonder twijfel het PMD. De sorteerregels van de Plastiek flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons zorgen soms voor wat verwarring. Iedereen twijfelt wel eens. Mag het er in … of niet ?

sticker pmd

Het PMD-residu, dat is het afval dat niet bij het PMD thuishoort, blijft in onze regio hoger dan het Belgisch gemiddelde van 15,04 %. Daarom stuurde IGEAN in september al jobstudenten de straat op. Ze controleerden op 10 dagen 3.904 PMD-zakken op zichtbare afwijkingen en doorkruisten hiervoor 175 straten. 69 % van de aangeboden PMD-zakken waren juist gesorteerd. In 31 % van de zakken troffen de jobstudenten afval aan dat er niet in thuishoort.

Daarom organiseert IGEAN, in samenwerking met Fost Plus, een heuse PMD-sorteerwedstrijd. Elke inwoner kan tussen 1 en 31 december 2014 op www.igean.be  aan deze wedstrijd deelnemen.

De ophaler kleeft in deze periode tijdens de huis-aan-huis inzameling ook speciale rode stickers op fout gesorteerde PMD-zakken.

De inwoner vindt alle info op de sticker om goed te kunnen sorteren.

Er staat ook info op over de sorteerwedstrijd. Met de speciale rode sticker bereiken we het juiste doelpubliek, namelijk de foutsorteerders.

Deelnemers kunnen fietsen, slaapzakken, fleece dekentjes en rollen PMD-zakken winnen. Alle prijzen hebben een link met de recyclage van PMD.

Wouter Meersmans

pers en communicatie IGEAN milieu & veiligheid

Doornaardstraat,     60

2160           Wommelgem

Tel 03 / 350 08 32 – Fax 03 / 353 34 10 – GSM 0479 / 20 33 42

E-mail : wouter.meersmans@igean.be

pmd zak2