Maandag 1 december 2014

. Vergadering Jeugdraad

JAanimo, Paul van Ostaijenlaan 4 Hove.

20.00u. Gratis. Kom jij graag op voor de jeugd ? Je bent altijd welkom op de Jeugdraad.

Meer info tel. 03 / 454 38 97

 

. Fietsen (bij gunstige weersomstandigheden)

13.30u. afspraak aan D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove.

Org. OKRA.

Meer info tel. 03 / 455 35 68

 

Dinsdag 2 december 2014

. Curvebal

Danszaal het Sportpark
Paul van Ostaijenlaan,  2 Hove van 14.00u. tot 16.00u.Meer info tel. 03 / 455 35 68

 

. Dansen

Volkskunstgroep “Tijl en Nele”

D.C. Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove

19.30u. – 21.30u.

Meer info op tel. 0476 / 22 72 63.

Woensdag 3 december 2014

. Hobbyclub

Org. Ziekenzorg. De Markgraaf, Kapelstraat 8 Hove. Van 13.30u. tot 16.30u.

Op woensdag 3 december werken de dames van de hobbyclub verder aan hun prachtig kerkje in stramien. Er is nog veel arbeid te verrichten !

 

 Donderdag 4 december 2014

. Pret me de tablet

D.C. Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove.

Wil je eens kennismaken met een tablet om te zien of het wel iets voor jou is ? Of heb je een tablet maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe ermee te werken ? Dienstencentrum Ten Hove organiseert een in samenwerking met Vormingplus Antwerpen een workshop waar je de basishandelingen leert om vlot met zo’n tablet te werken. Ze installeren enkele leuke apps en proberen ze ook uit. Je hebt geen voorkennis over de tablet nodig. Enige computer- en internetervaring is wel aangewezen. De workshop duurt ongeveer 3 uur. Op donderdag 4 december, om 13.30 uur. Kostprijs : 20 EUR. Vooraf inschrijven is verplicht, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij.

 

 

 Vrijdag 5 december 2014

 

Bijscholing : preventie van sportletsels bij jeugdspelers

In december organiseert de sportdienst van Hove een bijscholing in samenwerking met Quality–Coaching om de sportclubs met een jeugdwerking te ondersteunen.

Heel wat trainers zijn vrijwilligers binnen de sportclubs en geven training omdat ze gepassioneerd zijn door hun eigen sport. Vaak gaan ze vanuit hun ervaring te werk en geven ze technisch goede trainingen. Maar er schuilen gevaren in het trainen van jeugdatleten. Het motorisch stelsel van jonge kinderen tot adolescenten verandert voortdurend. Voor jeugdtrainers is het dan ook belangrijk om rekening te houden met al deze veranderingen naar belastingen en bewegingen toe. In deze bijscholing zullen tips aan bod komen die direct bruikbaar zijn in alle sporten. De cursus mag door iedereen gevolgd worden met een gezonde interesse voor training en jeugdwerking.

 

Bij Hove Sport heerst er minder stress om te kunnen voetballen
Bij Hove Sport heerst er minder stress om te kunnen voetballen

Op vrijdag 5 december, van 19.30 tot 21.30 uur in het Sportpark (vergaderzaal eerste verdieping) in de Paul van Ostaijenlaan. Inschrijven kan via e-mail : sportdienst@hove.be. Inschrijvingsgeld : 15 EUR, over te maken op rekening BE64 0910 2102 2252. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20 personen. Snel zijn is de boodschap. Meer info tel. 03 / 454 39 01.

 

. Petanque en kubbspel

D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove, vanaf 14.00u.

Org. OKRA, tel . 03 / 455 35 68.

 

 Zaterdag 6 december 2014

 

. Afscheid Sinterklaas

Op zaterdag 6 december vanaf 16.15 uur kunnen alle kinderen aan het station van Hove de Sint komen bedanken voor hun cadeautje en feliciteren voor zijn verjaardag. Dit is een unieke kans. Voor de eerste keer hebben de kinderen en de ouders de kans om Sinterklaas te bedanken voor de vele cadeautjes. En op deze dag horen daar ook verjaardagswensen bij ! Aansluitend neemt de Sint afscheid van de kinderen en vertrekt hij met de trein (einde voorzien om 17.15 uur). Gratis toegang voor iedereen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

. Midwinter 29 : ‘Doorkijk’

De leden van Kunstkring De Geelhand werkten een jaar rond het thema ‘Doorkijk’ voor hun negenentwintigste groepstentoonstelling in “De Markgraaf”. In zaal Hélène Van Dijck tonen zij vanuit hun divers aanbod van kunstdisciplines en -technieken hun interpretatie van dit thema. In zaal 2 is er plaats voor kunstwerken zonder thema en in zaal 1 (Rik Blomme) kan de bezoeker terecht voor een drankje en alle info over de Hovese kunstkring. De dichters van De Geelhand palmen het Kostershuisje in met een multimediavoorstelling ‘De Veerman’, in samenwerking met De Statiepoweten en de Gemeentelijke Kunstacademie. Van harte welkom !

Meer info bij Eddy Franck, tel. 03 / 455 63 55 of Jan Wouters, tel. 03 / 455 94 82.

Ook op zondag 7 december 2014.

Zondag 7 december 2014

. Clubvergadering voor verzamelaars

Org. Hofila, D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove, 9 – 12.00u.

Clubvergadering voor verzamelaars van postzegels, sigarenbanden, speelkaarten, telefoonkaarten, theezakjes,… Meer info tel. 03 / 457 69 67 of 03 / 455 51 74.

 

. Sponsortocht Seven Summits

Seven Summits 2015

We dromen allemaal van mooie en hoge bergen. Van avontuurlijke en unieke plekjes dichtbij huis. Het Wandelgenootschap De Natuurvrienden gaat voor duurzame en actieve vrije tijd en kan rekenen op een grote solidariteit tussen leden en afdelingen. Maar kan je wel op een natuurvriendelijke en duurzame manier bergen beklimmen? De Natuurvrienden neemt de proef op de som en start in 2015 een grootschalig experiment. Jij kan hier aan deelnemen ! Seven Summits is een ambitieus experiment : ze beklimmen in 2015 zeven toppen in Europa en zeven toppen in België. In dit experiment willen ze nagaan of het haalbaar is een (berg)top op een duurzame manier te beklimmen. Ze stappen niet zomaar in hun auto, maar onderzoeken of je op een ecologische manier en met beperkte financiële middelen ter plaatse geraakt en hoeveel tijd er nodig is als je duurzame en tragere transportmiddelen gebruikt. Verder is het belangrijk dat de deelnemers samenwerken en met respect voor elkaar en de natuur op stap gaan. Zo bekijken ze hoeveel afval ze produceren, wat de impact kan zijn van vegetarisch koken,… Seven Summits staat open voor iedereen, er is ruimte voor mensen met een beperking, voor gezinnen met kinderen, voor jonge (groep ‘Climb’) en minder jonge alpinisten, voor bergliefhebbers, voor zeilers, voor kanovaarders, voor fietsers, voor wandelaars, voor vrienden en kameraden !? Ze reizen kostendelend zodat ze op het einde van de rit geen fortuin kwijt zijn.? Het is duidelijk : in dit experiment beklimmen ze niet de hoogste bergtoppen, maar trekken ze naar unieke natuurgebieden of plekjes verspreid over Europa en België waarbij de kracht zit in het samen onderweg zijn. In het Duits zegt men: “Der Weg ist das Ziel” of de weg ernaartoe is het doel. De Natuurvrienden omschrijven dit gevoel als “Berg Vrij” !

Sponsortocht

Eén van de pijlers waarop de vereniging steunt, is ‘solidariteit’. Dat is vaak een ruim begrip, maar bij Seven Summits wordt het heel tastbaar. Aangezien ze verschillende groepen naar alle uithoeken van België en Europa sturen en dat op een heel verschillende manier, zijn ze er zich terdege van bewust dat ook de kostprijs van elke reis erg verschillend is. En omdat ze bij De Natuurvrienden vinden dat iedereen op reis moet kunnen gaan, willen ze financieel wat bijsturen. Daarom dit fonds. Met het geld dat ze verzamelen willen ze de kosten van de begeleiders en lesgevers betalen bij de reizen van de G-klimmers (klimmers met een beperking) naar Duitsland en bij de Start2Trek4Kids naar Italië. Dat zijn de twee groepen die echt niet zonder lesgevers en begeleiders op pad kunnen. Indien de kosten daarvan worden doorgerekend aan de G-klimmertjes of de grote gezinnen wordt het voor hen plots een pak duurder en dat wil de vereniging niet. Seven Summits is een experiment in duurzaam reizen. En het woordje duurzaam houdt ook een belangrijk sociaal aspect in. Door met zijn allen samen geld in te zamelen om het voor de G-klimmertjes en de gezinnen betaalbaar te houden wordt meteen bijgedragen tot de kern van wat echt duurzaam reizen is: samen zorgen voor mens én omgeving. Het Wandelgenootschap, de wandelgroep van de Natuurvrienden Hove-Kontich, nodigt daarom iedereen uit op haar sponsortocht voor dit solidariteitsfonds op zondag 7 december. Met vertrek om 9.30 uur op de parking van Hove-Station stappen zij het Natuurvriendenpad. Deze gemarkeerde wandellus van 13 kilometer voert hen langst de mooiste stukken van Hove en haar randgemeenten. Minimum deelnameprijs : 1 EUR.

Voor meer info over Seven Summits surf naar www.sevensummits2015.be of mail naar sevensummits@denatuurvrienden.be.

 

Maandag 8 december 2014

fietsen door Laos en Cambodja-093

. Fietsen (bij gunstige weersomstandigheden)

13.30u. afspraak aan D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove.

Org. OKRA. Meer info tel. 03 / 455 35 68.

 

. Foto’s beheren met de computer

In deze nieuwe reeks van drie lessen van 2,5 uur leer je op 8, 15 en 22 december foto’s van een fototoestel of van een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto’s per mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen verwijderen, rechtzetten,…) en foto’s op een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met werken op de computer en dat je een email kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel en met de computers van het dienstencentrum Ten Hove. Kostprijs: 15 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven (beperkt aantal plaatsen) verplicht in het dienstencentrum. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.

 

 

Dinsdag 9 december 2014

. Dansen

Volkskunstgroep “Tijl en Nele”

D.C. Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove

19.30u. – 21.30u.

Meer info op tel. 0476 / 22 72 63.

Woensdag 10 december 2014

. Gratis graveren van fietsen

Laat een diefstal je niet inspireren om je volgende fiets te laten graveren ! Veel teruggevonden fietsen geraken niet terug bij de eigenaar omdat die niet gekend is. Als je fiets een chassisnummer heeft, noteer het dan vóór hij gestolen wordt en geef dit nummer bij diefstal zeker door aan de politie. Laat je fiets graveren waar mogelijk. Op woensdag 10 december organiseert de gemeente Hove in samenwerking met het Fietspunt een gratis fietsgraveeractie, van 12.30 tot 15.00 uur aan de fietsenstalling van het NMBS-station, Kasteelstraat Hove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA