OCMW Dienstencentrum Ten Hove

Hove zingt kerstliedjes

Op donderdag 18 december nodigt bewegen.net Hove iedereen uit voor een gezellige kerstnamiddag in het dienstencentrum met: optreden van de kinderkoren, koffie met zoete versnapering en kerstsamenzang.

Kostprijs : 3 EUR. Inschrijven bij Gerda Pandelaers, tel. 0476 / 94 84 27 of e-mail: gerdapandelaers@hotmail.com . Welkom vanaf 14.30 uur.

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken: niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 12 december om 14 uur.

Inschrijven verplicht ten laatste op 8 december in Dienstencentrum Ten Hove, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be .

Materiaal wordt ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 10 EUR, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

 

Pret met de tablet

Wil je eens kennismaken met een tablet om te zien of het wel iets voor jou is ? Of heb je een tablet, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe ermee te werken ?

Dienstencentrum Ten Hove organiseert in samenwerking met Vormingplus Antwerpen een workshop waar je de basishandelingen leert om vlot met zo’n tablet te werken.

Ze installeren enkele leuke apps en proberen ze ook uit. Je hebt geen voorkennis over de tablet nodig. Enige computer-en internetervaring is wel aangewezen. De workshop duurt ongeveer 3 uur.

Op donderdag 4 december, om 13.30 uur. Kostprijs: 20 EUR. Vooraf inschrijven is verplicht, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be . De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij.

dienstencentrum ten Hove

Foto’s beheren met de computer

In deze nieuwe reeks van drie lessen van 2,5 uur leer je op 8, 15 en 22 december foto’s van een fototoestel of van een geheugenstick overzetten op een computer, foto-’s klasseren in mappen, foto’s per mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen verwijderen, rechtzetten,…) en foto’s op een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met werken op de computer en dat je een email kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel en met de computers van het dienstencentrum.

Kostprijs: 15 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven (beperkt aantal plaatsen) verplicht in het dienstencentrum. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.

 

Film

Cinema Plus in Duffel nodigt alle 55-plussers uit voor de langspeelfilm ‘Les femmes du sixième etage’, een vrolijke romantische film. Parijs, de vroege jaren 60: de tijd van cocktails, mantelpakjes en dure Chevrolets. De vermogende Jean-Louis Joubert is een brave maar saaie man. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse María als werkster in dienst nemen. María laat hem kennismaken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij samen met andere Spaanse werksters woont. De temperamentvolle volksvrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke María, leren meneer Joubert voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar deftige vriendinnen…

Op dinsdag 9 december, om 14 uur (zaal open om 13.30 uur) in de Beethovenzaal van de bibliotheek, Onze-Lieve-Vrouwlaan 1, 2570 Duffel. 3,50 EUR, koffie en koek inbegrepen.

Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Vooraf inschrijven is niet nodig.

_ www.facebook.com/dc.ten.hove