VDAB en UNIZO werken samen om meer mensen aan het werk in te krijgen in kmo-bedrijven. UNIZO maakt promotie voor het label ‘VDAB –partner’, een actie die loopt tot 15 december. Via affiches, radiocampagnes en vooral een sensibilisering van de bedrijven.

VDAB

Samen sterk voor werk

De juiste match vinden op de arbeidsmarkt is niet altijd evident. Vraag en aanbod efficiënt samenbrengen vraagt in de meeste gevallen om bemiddeling. Een opdracht die VDAB kreeg. Maar in een economie die steeds meer eisen stelt aan de vaardigheden en competenties van mensen, is die taak heel complex.

“Geen enkele specialist op de arbeidsmarkt kan dit nog alleen aan”, zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB. “Daarom zocht VDAB bewust naar gespecialiseerde partners op het vlak van begeleiding, loopbaanondersteuning en opleiding.  Om samen te werken aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers. VDAB gaat de uitdaging graag aan om publieke middelen via zijn partners te investeren zodat alle groepen op de arbeidsmarkt er beter van worden.”

Om de boodschap zo breed mogelijk uit te dragen voorziet VDAB ook een grote affichecampagne voor en door alle partners en radiospots.

 

Unizo

 

Welke rol speelt UNIZO ?


UNIZO staat in de eerste plaats in voor een behoeftedetectie bij de ondernemingen. Zo blijft UNIZO alert voor signalen over de dienstverlening van VDAB naar werkgevers en zoeken ze samen met VDAB naar oplossingen voor een betere dienstverlening. VDAB staat dan weer in voor een adequate ondersteuning van ondernemingen op het gebied van HR.

Daarnaast begeleidt UNIZO in samenspraak met VDAB werkgevers om allochtonen, 50-plussers en mensen met een arbeidshandicap aan werk te helpen. Voor meer kansen op de arbeidsmarkt promoot UNIZO een duurzaam personeelsbeleid bij KMO-bedrijven. En roept werkgevers op tot het opstellen van een diversiteitsplan, waarin strategisch wordt omgegaan met hun personeelsbeleid.

UNIZO en VDAB organiseren ook gezamenlijke infosessies. In 2015 zal de nadruk gelegd worden op werkplekleren of hoe op een adequate manier op de bedrijfsvloer mensen begeleiden in hun opstap naar de arbeidsmarkt.

UNIZO is fier om partner van VDAB te zijn. En wil dit partnerschap verder uitdragen. Via een campagne, maar in de eerste plaats via krachtdaad in elk kmo-bedrijf in de provincie Antwerpen.

werkwinkel

Vlaamse Werkbezoekdag op 11 december 2014

 

Eén van de concrete gevolgen van deze samenwerking is de Vlaamse Werkbezoekdag die eraan komt. Werkzoekenden kunnen die dag een kijkje nemen achter de schermen van een aantal bedrijven.

De Werkbezoekdag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Geen opendeurdag, geen verplichtingen, maar ontmoetingen op kleine schaal, mét grote slagkracht. Dit initiatief werd vorig jaar succesvol gelanceerd in Nederland.

Meer informatie vind je op vdab.be/werkbezoekdag.

burger werkt mee
Hovese werkers …

 

Contactpersonen :
Kristof Thijssens, directeur belangenbehartiging UNIZO, 0487 / 526 126
Johan Van Loon, provinciaal woordvoerder UNIZO, 0479 / 691 483

Stefan Goos, teamleider provinciale accountmanagers VDAB, 0499 / 98 99 11
Sandra Van Loo, provinciaal communicatieverantwoordelijke VDAB, 0474 / 27 00 69