De volledige verzameling oude postkaarten over Hove, in totaal ongeveer 150 postkaarten en enkele oude foto’s, is volledig ingescand en zal vanaf januari 2015 ter beschikking zijn via inlichtingen, vermeld op de website van de club, via het ‘Mededelingenblad’ van de club en specifieke informatie. Voor elke postkaart is een commentaar beschikbaar, ook aangevuld met filatelistische informatie bij de per post verzonden kaarten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens de clubvergadering van 7 december 2014 zijn afbeeldingen van de kaarten te bekijken (in Dienstencentrum Ten Hove van 9.00 tot 12.00 uur). Het is de bedoeling van de Verzamelaarsclub Hofila om afbeeldingen van de postkaarten ter beschikking te stellen met de passende commentaar, op basis van de website-informatie, via een gewone aanvraag per e-mail of na een telefonisch overgemaakte vraag van belangstellenden. Ook bestaat de mogelijkheid om van elke kaart een afdruk te verkrijgen, op licht karton op postkaartformaat, mits een kleine vergoeding van de onkosten.

Het is de bedoeling van de verzamelaarsclub om ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de club, in 2017, een fotoboek te publiceren met afbeeldingen en commentaar van/over deze oude postkaarten.

 

Inlichtingen bij Hugo Peerlinck, secretaris Verzamelaarsclub Hofila, e-mail: hugo.peerlinck@skynet.be  of tel. 03 / 455 51 74 (enkel tussen 18 en 20 uur).

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.