Zet je organisatie in beweging met een sportlessenreeks van tien weken

Bloso heeft de financiële ondersteuning voor een sportlessenreeks van tien weken uitgebreid naar sportlessenreeksen voor 50-plussers en voor maatschappelijk kwetsbare doelgroepen en lessenreeksen die inspelen op nieuwe sporttrends.

 

Sinds jaar en dag kunnen beginnende sportclubs een gratis sportlessenreeks aanvragen bij de provinciale Bloso-promotiediensten. Onder het motto ‘Sport en

beweging is er voor iedereen’ worden nu nog meer sportmogelijkheden gecreëerd en innovatieve sportprojecten opgezet. Vanaf nu kunnen ook sociale organisaties zoals OCMW’s, lokale netwerken, integratiediensten, seniorenverenigingen en dergelijke een beroep doen op deze ondersteuning. De aanvraag gebeurt altijd in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst.

Ben je een organisatie, vereniging of sportclub en wens je een sportlessenreeks in te richten? Neem dan contact op met de gemeentelijke sportdienst, tel. 03 / 454 39 01,

e-mail : sportdienst@hove.be . Voor dit nieuwe initiatief werd een flyer aangemaakt die je kan aanvragen bij de provinciale Bloso-promotiediensten.

_ www.bloso.be/sportpromotie/ondersteuning/Pages/Lesgevershulp.aspx

 

karate 5
Karate in Hove

 

De Hovese sportkoffer

 

Hove leent sinds jaren een speelkoffer uit. De sportdienst stelde nu ook een sportkoffer samen. Verenigingen, wijkcomités of gezinnen kunnen vanaf 2015 deze koffer in bruikleen nemen.

 

De sport- en speelkoffer kan gebruikt worden door jong en oud. Bij de verschillende sportmaterialen zit een korte handleiding, zo zijn alle sporten makkelijk te beoefenen. Elk jaar zal de sportkoffer worden uitgebreid en kapotte of versleten materialen zullen worden vervangen. Het huidige aanbod in de sportkoffer: trektouw, tennisblok, tennisrackets, circusset, verschillende ballen (volleybal, voetbal, handbal), badmintonset, kubbspel. Meer informatie of reservatie van de koffer, e-mail : sportdienst@hove.be  of tel. 03 / 454 39 01.