Zondag 14 december 2014 heeft trainer Bram Van Aelst van Hove Sport zijn ontslag meegedeeld aan de voorzitter, de technische staf en enkele trouwe medewerkers van Hove Sport na de wedstrijd tegen Tubantia die met 3-1 gewonnen werd. Een echte verassing voor deze mensen en een emotioneel afscheid na een periode van 11 jaar aan de Leon Dumortierstraat in Hove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hij begon in 2003 als trainer van de miniemen, in 2006 werd hij jeugdcoordinator en op 23 jarige leeftijd debuteerde hij in 2010 als hoofdtrainer bij het 1e elftal. Dat Bram erg belangrijk was voor Hove Sport is te merken aan het Foot Pass Label voor de jeugd in 2009, dat trouwens in 2015 zou kunnen herhaald worden en de titel van het 1e elftal in 2013. De mindere resultaten op dit moment zouden mee aan de basis kunnen liggen. Maar ook een nieuwe uitdaging en hier laten we Bram zelf voor aan het woord in een soort afscheidsbrief.

Waarom deze beslissing zo moeilijk was ? Kon. Hove Sport was mijn kind en in deze 11 jaren heb ik ‘carte blanche’ gekregen van het oude en nieuwe bestuur. In zeer weinig clubs is de druk zo laag als op Hove Sport. Ik ben hen eeuwig dankbaar dat ik al deze ervaringen in positieve en negatieve zin heb mogen ervaren. Ik ging vaak tegen de stroom in tegen het bestuur, tegen het gemeentebestuur, tegen sommige spelers en dit om 2 redenen : in de jeugd primeren de kinderen en in het 1ste elftal het clubbelang boven het individueel belang. Ik zal deze club niet helemaal verlaten gezien het eindeloze respect voor al de medewerkers van deze club is zo groot en ik zal achter de schermen nog wel een handje toesteken waar ik kan.
Mijn hoop is nog altijd dat de Hovese jongeren kunnen voetballen in een aangepaste accommodatie zodat de club K. Hove Sport kan blijven groeien, een duidelijk boodschap voor de mensen die het beleid voeren aan de Geelhandlaan 1 te Hove !
Het is tijd voor iets nieuw in mijn voetbalcarrière en dat is een aanbieding van F.C. Turnhout – waar ik ook al 2 jaar werkzaam ben in de jeugdwerking en nu de functie van Algemeen Technisch Coördinator die ik vanaf januari 2015 voor de volle 100% zal opnemen.
Ik wens alle Hovenaars en radio Frekwent het allerbeste voor de toekomst ! Zegt Bram. Wij voegen er nog aan toe. Bram blijf zoals je altijd geweest bent. Makkelijk bereikbaar en altijd rechtvaardig. Ook Radio Frekwent zegt met een enorme spijt in het hart Veel succes in je nieuwe uitdaging en wees altijd welkom op onze Radio. Ik haalde Bram en de voorzitter van Hove Sport gisterenavond voor de microfoon. Het volledige interview hoor je zaterdag op de Radio. Maar nu toch al een flits eruit.

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de radio van de Antwerpse zuidrand

Coverfoto : Bram Van Aelst