Na afloop van de laatste Hovese gemeenteraad van het jaar konden de gemeenteraadsleden en het publiek nog even langslopen bij een standje van “Music for Life”, de solidariteitsactie van Studio Brussel voor het goede doel. Dit was opgezet in een mobilhome door enkele mensen van het kartel “Fan van Hove” (= CD&V, VLD en onafhankelijken). Het werd er een middernachts onderonsje aangezien de gemeenteraad vrij laat eindigde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Burgemeester Volckaerts laat het smaken …

Iets wat de laatste tijd sterk opvalt is de totale afwezigheid van de groen-linkse fractie Hove Beweegt op allerlei socio-culturele manifestaties in Hove. Op “Music for Life” waren de groen-linksen manifest afwezig. We kunnen dit begrijpen in het kader van hun geschil met CD&V op het einde van de vorige bestuurscoalitie. We kunnen echter niet begrijpen waarom ze op andere manifestaties manifest afwezig blijven ? Of interesseert het hen niet meer ? Zijn het in de groen-linkse ogen ‘achterlijke verenigingen’ die in Hove actief zijn ? Of hebben de groen-linksen het te druk met hun riante buitenverblijven in Frankrijk en Wallonië ? Luister naar mijn linkse woorden maar kijk niet naar mijn rechtse daden !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“nog een kippetje aub” …

 

In ieder geval hebben de aanwezige mandatarissen van de bestuursmeerderheid N-VA en Ph7 samen met de mensen van het kartel “Fan van Hove” de afwezigheid van de groen-linksen op hun klein BBQ-tje niet betreurd. Het was er een leuke bedoening en er werd flink gelachen, gegeten en de kassa voor het goede doel groeide flink aan … ondanks de afwezigheid van ‘de groen-linkse pastoors van het verheven vingertje’ !

Foto’s (c) Gazet van Hove.