Activiteiten Dienstencentrum “Ten Hove” januari 2015

Feestjaar !

 2015 wordt een heel speciaal jaar voor het dienstencentrum, want het bestaat 25 jaar. Reden om te feesten en dat zal gebeuren, het hele jaar door. Maar de medewerkers willen ook een oproep doen aan hun meest trouwe bezoekers. Ongetwijfeld zitten er thuis in jullie kast of in een oude schoendoos nog foto’s die in het dienstencentrum of op één van de activiteiten werden genomen. Die willen ze graag even van jullie lenen om in te scannen. Met al die foto’s willen ze namelijk een mooie fototentoonstelling maken. Heb je nog mooie foto’s die je graag mee wil tentoonstellen ? Steek ze in een briefomslag met je naam en je adres op vermeld en bezorg ze aan één van de medewerkers. Zij scannen ze in en geven je je foto’s netjes en ongeschonden weer terug. Met jouw hulp kan een terugblik worden gedaan op 25 jaar bloeiende werking en worden verhalen en anekdotes opgehaald.

Alvast bedankt !

OCMW Dienstencentrum Ten Hove 

Nieuwjaarsfeest

Op donderdag 8 januari zetten ze in het dienstencentrum het nieuwe jaar feestelijk in. Om 12.30 uur ontvangen ze je graag voor een feestelijke maaltijd : pompoensoep, Orlofgebraad met diverse warme groenten en kroketten en dame blanche. Nadien volgt een optreden van het duo TLB. Voor dit alles betaal je 16,50 EUR, dranken bij het eten niet inbegrepen. Inschrijven is verplicht in het dienstencentrum, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be en dit ten laatste op 30 december 2014.

 

Informatienamiddag ‘Iedereen groene stroom ?’

Het energiedebat is brandend actueel. Zeker nu elektriciteit zo schaars geworden is dat de overheid een beperkte en tijdelijke afschakeling moet overwegen. Maar gebruiken we niet teveel energie ? Vaak zonder dat we erbij stilstaan ? Schemerlamp aan, pasta in de microgolfoven, de tv stand-by. Een leven zonder elektriciteit is moeilijk voor te stellen. Maar de opwekking ervan is vervuilend en de aarde warmt ervan op. We kunnen er met z’n allen iets aan doen door voor groene stroom te kiezen.

Je komt er meer over te weten tijdens de informatienamiddag op donderdag 29 januari 2015, om 14.00 uur. De toegang is gratis. Graag een seintje als je komt, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be . Deze informatienamiddag wordt ingericht in samenwerking met Vormingplus Antwerpen.

groene stroom

Seniorenwandeling ‘Achter Glas’

Deze tweejaarlijkse tentoonstelling gaat door in het smalle deel van de Mortselsesteenweg. Dit jaar is het thema ‘Water’, in alle mogelijke toepassingen en kunstvormen. De schilderijen, foto’s, beeldhouwwerken, … worden tentoongesteld achter de ramen van de bewoners en dit jaar ook in de kerk. Op dinsdag 27 januari 2015 nodigen de organisatoren je graag uit voor een korte wandeling met een woordje uitleg. Ze starten in De Markgraaf om 14.00 uur en sluiten daar ook af met koffie en gebak. Inschrijven kan in het dienstencentrum ten laatste op 21 januari 2015. Kostprijs : 3 EUR, te betalen bij inschrijving. Kijk even op de website www.achterglas.be en ontdek de vorige edities.

 Autovrije Mortselsesteenweg voor de tentoonstelling 'Achter Glas'

Verloren maandag

Op maandag 12 januari eten ze worstenbrood of appelbol in het dienstencentrum. Iedereen welkom vanaf 14.00 uur. Kostprijs : 3 EUR. Inschrijven verplicht ten laatste op 9 januari.

 

De winkeloefening : weet wat je eet !

Boodschappen doen is voor velen routine geworden : het moet snel gaan en automatisch grijpen we naar onze favoriete producten. Wil je wel eens iets nieuws proberen, maar vind je het moeilijk om uit het uitgebreide gamma aan producten in de winkel de juiste keuze te maken ?

Vraag je je af wat al die termen als ‘0 procent’ en ‘rijk aan omega-3’ eigenlijk betekenen ?

Kom dan op donderdag 22 januari om 14.00 uur naar het dienstencentrum. Een diëtiste maakt je in ongeveer 1,5 uur wegwijs in het lezen van voedingsetiketten en helpt je zo een bewustere keuze te maken uit het grote gamma beschikbare voedingsproducten.

De winkeloefening bestaat uit drie delen :

– inleiding : beknopte informatie over gezonde voeding als voorbereiding op het praktisch gedeelte;

– praktische oefeningen : aan de hand van lege verpakkingen wordt dieper ingegaan op verschillende productgroepen. Via oefeningen leer je etiketten lezen en producten vergelijken;

– nawoord : moment om vragen te stellen.

Zo leer je de informatie op het etiket te gebruiken om op een meer bewuste en gezonde manier inkopen te doen.

Gratis toegang. Graag een seintje als je komt, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be . Deze informatienamiddag wordt georganiseerd in samenwerking met Logo Antwerpen.

P1030993

 

Zet je eerste stappen op de computer in Dienstencentrum Ten Hove

Ken je helemaal niks van computers, maar wil je er toch wel mee leren werken ? Al was het alleen maar om met je kleinkinderen mee te kunnen en te begrijpen waar zij allemaal mee bezig zijn ? In het dienstencentrum worden cursussen op een laag niveau en aan een traag tempo georganiseerd. In een eerste reeks leer je, op een heel eenvoudige manier en onder begeleiding van mensen met veel geduld, je angst overwinnen, zet je je eerste stappen in de computerwereld en ga je al eens even kijken op dat grote wereldwijde internet. In een vervolgreeks leer je nog meer mogelijkheden van het internet en ga je ook een e-mail leren versturen en beantwoorden.

Elke reeks telt vijf lesmomenten van 2,5 uur en vijf oefenmomenten van 2 uur. Een reeks kost 25 EUR. Als de kostprijs voor jou een probleem is, kan je zeker contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken.

Geïnteresseerd ? De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij en informeer in het dienstencentrum op het nummer 03 / 454 08 37 of er nog een plaatsje vrij is.

Datums basiscursus 1 : cursus op maandag (van 9.30 tot 12.00 uur) 19 en 26 januari en 2, 9 en 23 februari, oefenen op donderdag (van 9.30 tot 11.30 uur) 22 en 29 januari en 5, 12 en 26 februari. Data vervolgcursus 1 : cursus op maandag (van 9.30 tot 12 uur) 2, 9, 16, 23 en 30 maart, oefenen op donderdag (van 9.30 tot 11.00 uur) 5, 12, 19 en 26 maart en 2 april.

 

Film

Cinema Plus in Duffel nodigt alle 55-plussers uit voor de langspeelfilm ‘Marina’, een film van Stijn Coninx gebaseerd op het leven van Rocco Granata. Italië 1948. Rocco, een jongen van 10, groeit op in een bergdorpje in Calabrië. Op een dag neemt zijn vader een moedig besluit: hij wil een betere toekomst voor zijn gezin. En België is het beloofde land… Op dinsdag 13 januari 2015 , om 14 uur (zaal open om 13.30 uur) in de Beethovenzaal van de bibliotheek, Onze-Lieve-Vrouwlaan 1, 2570 Duffel.

Kostprijs : 3,50 EUR, koffie en koek inbegrepen. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Vooraf inschrijven is niet nodig. – www.facebook.com/dc.ten.hove .