Het OCMW van Hove zoekt chauffeurs voor de Mindermobielencentrale (MMC) van Dienstencentrum Ten Hove.

De Mindermobielencentrale wil mensen met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen toch de nodige vervoersmogelijkheden bieden. Familie of vrienden bezoeken, naar de hobbyclub, de kapper of de tandarts gaan, is allemaal niet zo evident als je zelf geen auto bezit, niet fit genoeg meer bent om het openbaar vervoer te nemen of niet bemiddeld genoeg om een taxi te betalen.

Om hieraan tegemoet te komen, heeft Taxistop de Mindermobielencentrale in het leven geroepen.

De MMC doet een beroep op vrijwillige chauffeurs, mensen die een beetje van hun vrije tijd willen besteden om met hun eigen wagen mensen te vervoeren. Uiteraard word je vergoed voor de kosten die je daarbij maakt, namelijk 0,35 EUR per gereden kilometer.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

De centrale zorgt er ook voor dat je goed verzekerd bent :

– de omniumverzekering komt tussen bij stoffelijke schade, opgelopen tijdens een MMC-rit, waarbij je als chauffeur in fout bent;

– de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid dekt de schade die een vrijwilliger kan toebrengen aan derden tijdens het verloop van de rit;

– een bijkomende verzekering dekt de lichamelijke schade die een vrijwilliger kan oplopen tijdens het uitvoeren van een opdracht.

Je engagement is natuurlijk niet onbeperkt. Je kan zelf je grenzen leggen : wanneer je wel of niet wil rijden, welke ritten je wel of niet wil doen. Zeker is dat je op deze manier voor veel mensen het verschil maakt en ervoor zorgt dat zij hun contact met de buitenwereld niet verliezen.

Ben je geïnteresseerd ? De MMC van Hove is gevestigd in het dienstencentrum, René Verbeecklaan 3 Hove, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : gv@ocmwhove.be . Stap er gerust eens binnen, de centrumleider geeft je graag meer informatie.

www.sociaalhuishove.bewww.facebook.com/dc.ten.hove .

www.hove.be .