Fietsersbond Hove

JAARFEEST AZURA

Vrijdag 6 februari houden we met de afdelingen van Azura (Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich en Mortsel) ons traditioneel jaarfeest. Wij zijn heel blij en fier om deze keer Peter Vermeulen te mogen ontvangen. Hij is de bedenker van Ringland. Hij komt ons die avond Ringland voorstellen en ons vertellen welke de positieve gevolgen de overkapping van de Antwerpse ring heeft voor de Antwerpse zuidrand. De verschillende afdelingen stellen in het kort hun activiteiten van het komende jaar voor. Verder worden de trouwe leden in de bloemetjes gezet. De stilaan legendarisch geworden ludieke quiz staat uiteraard ook weer op het menu. En natuurlijk krijgt iedereen de kans voor een gezellige babbel bij ‘een natje en een droogje’.

Belangstellenden worden vanaf 19u.30 verwacht in zaal Prinsenhof in Hove (Kapelstraat 19). We starten om 20.00u. De toegang is gratis en ook niet-leden zijn welkom.

P1040275

MELDPUNT FIETSPADEN

Kent u het ‘Meldpunt Fietspaden’ ? Via dit meldpunt kunt u relatief eenvoudige, maar dringend te herstellen defecten (verzakkingen, putten, uitstekende stenen,…) melden. Hiervoor gaat u naar http://www.meldpuntfietspaden.be/ en via deze site kan u het probleem op een eenvoudige manier melden (naam gemeente, straatnaam, ter hoogte van welk huisnummer en korte omschrijving van het probleem). Een foto toevoegen is niet noodzakelijk, maar kan het probleem verduidelijken. Het Meldpunt Fietspaden stuurt u melding door naar de betrokken wegbeheerder (gemeente, provincie of gewest).

Wij maakten onlangs gebruik van dit meldpunt. Het ging om het kruispunt van de Beekhoekstraat en de fiets-o-strade. Enkele verkeersborden waren compleet onzichtbaar geworden door overhangende takken van bomen die spontaan gegroeid waren van op het spoorwegtalud. We deden de melding op een woensdagavond (na de kantooruren) en kregen meteen een antwoord van het Meldpunt met vermelding van het referentienummer. Vrijdagochtend kregen we van de technische dienst van onze gemeente de melding dat men het probleem zou aanpakken. Wat effectief die vrijdag (gedeeltelijk) gebeurde. De maandag daarna was de klus volledig en grondig geklaard. Wij waren aangenaam verrast en hebben dan ook niet nagelaten om dat te melden aan de burgemeester en de betrokken schepen, met de vraag om onze waardering over te maken aan de betrokken technische dienst.

Donderbrug 1
voor
Donderbrug 2
na

 

FIETSOSTRADE

Misschien heeft u het ook gelezen : de fiets-o-strade Antwerpen – Mechelen is sinds kort voor 98% klaar (buiten nog bewegwijzering en verlichting). Het gedeelte tussen de Caputsteenstraat en Mechelen Nekkesrpoel is nog in aanleg. Als de weersomstandigheden het toelaten, verwachten we dat de fiets-o-strade tegen Pasen volledig bruikbaar zal zijn. Fantastisch nieuws voor de vele fietsers die geregeld tot dagelijks van deze fietsverbinding tussen Antwerpen en Mechelen gebruik maken.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FIETSWEEKEND

Na het succes van vorig jaar, organiseren we in 2015 weer een fietsweekend. Ook deze keer werken we samen met onze vrienden van FB Boechout. Zaterdag 9 mei fietsen we naar het mooie Laarne, waar we in jeugdherberg De Valk overnachten. Zondag 10 mei fietsen we weer naar huis via rustige, landelijke paadjes. U krijgt hierover binnenkort meer nieuws en info via een aparte uitnodiging. Er snel bij zijn, want het aantal plaatsen is beperkt.

FIETS- EN WANDELBEURS

Tijdens het weekend van zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2015 wordt in Antwerp Expo (vroeger Bouwcentrum) de Fiets- en wandelbeurs georganiseerd. Tijdens deze beurs kan je een boel informatie krijgen over alles wat met de fiets en het fietsen te maken heeft. Er is ook een fietsparcours waarop je een aantal fietsen, plooifietsen, tandems, elektrische fietsen,… kan uitproberen. Wie van plan is een nieuwe fiets te kopen, kan tijdens dit weekend alvast eens uitkijken wat er zoal op de markt is. Interesse ? Stuur een mailtje naar fietsersbond.hove@gmail.com en misschien maakt u kans op een reductiekaart of een gratis toegangskaart  !  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dringend fietspad in Groenstraat nodig !