KWB danst het nieuwe jaar in

Om het nieuwe jaar enthousiast en actief in te zetten, organiseert de KWB voor haar leden een dansreceptie.

Ze zien mekaar en kunnen wensen en kussen voor het nieuwe jaar uitwisselen terwijl ze een glaasje drinken en genieten van een lekker hapje. De receptie start om 19.30 uur en rond 21 uur beginnen ze aan het tweede deel, de dansavond.

Tijdens de dansavond wordt er een mix van muziek gedraaid van zowel volksdans en klassieke dansen als fuifmuziek. Bovendien mag iedereen één favoriet dansnummer opgeven. Op vrijdag 16 januari in Dienstencentrum Ten Hove.

Inschrijven: 5 EUR overschrijven op rekening BE07 7895 5113 9466 van de KWB Hove, met vermelding ‘Nieuwjaarsdrink’ en dit vóór 1 januari. Voor de organisatie is een werkgroepje opgericht dat nog helpende handen en creatieve geesten kan gebruiken. Als je zin hebt om mee te helpen, laat iets weten via Jan Jespers, tel. 03 / 455 95 35.

KWB-logo

Winterwandeling Stille Waters

De naam Stille Waters doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen.

Sinds die reeks in 2001 op (toen nog) TV1 te zien was, heeft het Scheldegebied rond Mariekerke, Weert, Bornem en Hingene de naam van die televisiereeks gewoon overgenomen.

De KWB’ers beginnen de wandeling in Hingene aan het kasteel dat eeuwenlang de favoriete zomerresidentie van de adellijke familie d’Ursel was. Daarna vervolgen ze hun weg naar de Hingene-broekpolder en het Groot Schoor. Vanop de Scheldedijk hebben ze een prachtig zicht over het water en de slikken en schorren. Ze passeren het paviljoen De Notelaer, de woning van Vorlat (Jo De Meyere) in de televisieserie. Vanuit deze belvedère heb je een prachtig uitzicht over de Schelde en de ruime omgeving.

Dit paviljoen behoorde oorspronkelijk tot het domein van de hertogen d’Ursel. Aan de buitenkant vallen de vijf bas-reliëfs op die de Schelde en haar bijrivieren voorstellen.

Via Oudbroekpolder, Nattenhaasdonk en Paddebroek komen ze weer aan het vertrekpunt. Er zal dan ongeveer 12 kilometer op de wandelteller staan. Het gaat om een vlakke wandeling, maar sommige stukken kunnen erg modderig zijn.

Aangepast schoeisel is dus noodzakelijk. Deze winterwandeling gaat door op zondag 24 januari; vertrek om 13.30 uur op de parking van het Sportpark.

armoede bestaat ook bij ons

Groot armoededictee

Kun jij schreiven zonder fauten ?” KWB-Hove organiseert het Groot Armoededictee op maandag 9 februari om 20.00u. in het lokaal dienstencentrum Ten Hove aan de René Verbeecklaan 3 in Hove. Een dictee dat de rijke woordenschat van arme mensen centraals telt en tegelijk hun armoede aanklaagt.

Niet alleen wordt de schrijfcapaciteit getest, maar geeft ons de gelegenheid om samen even bij deze problematiek stil te staan. Want armoede is soms dichter dan men denkt. Ook in onze buurt in Hove en de regio ! Een KWB die opkomt voor de mensen in armoede, is een KWB die zijn plaats in de gemeente meer dan waard is.

Men besluit deze avond met de getuigenis van een ervaringsdeskundige. Daarna volgt de quiz en tijdens het verbeteren hiervan is de cafétaria open. Iedereen is welkom om aan het Groot Armoededictee deel te nemen.

 

Alle info rond KWB-activiteiten : Chris Hontelé, tel. 0475 / 25.20.41. – chris.hontele@telenet.be .