Toast Literair ‘Tussen koffie en kaneel’

Naar jaarlijkse gewoonte ontbreekt ook dit jaar de Toast Literair niet in het programma van het Davidsfonds Hove. Op zondag 18 januari kan je om 10.45 uur stipt (deuren open om 10.15 uur) in zaal 3 van De Markgraaf terecht voor een ochtendlijk poëzieprogramma door de dichters Frank De Vos en Roger Nupie.

Frank De Vos is begeesterd door taal, schrijft proza en poëzie, zingt, musiceert en schildert. Roger Nupie publiceerde verschillende dichtbundels.

Beiden zullen ze je gedurende drie keer 25 minuten verwennen met een selectie uit eigen werk, een sprookje uit de vroege kleinkunst en andere parels van de poëzie in Vlaanderen. Met het titelgedicht ‘Tussen koffie en kaneel’ steken ze van wal. Het Davidsfonds brengt graag met jou een toast op het nieuwe jaar en nodigt je uit om samen te genieten van een prachtig poëzieprogramma, opgeluisterd door muziek en zang. Nadien worden de aanwezigen nog verwend met een heerlijk natje en droogje. Gelieve je deelname vóór 15 januari per email of telefonisch te bevestigen bij Lieve Duffeler, e-mail : lieve.duffeler@skynet.be , tel. 0477 / 41 79 29 of Mimi Heysse, e-mail : mimiheysse@skynet.be , tel. 03 / 455 36 39.

Leden betalen 8 EUR, niet-leden 10 EUR op rekening BE96 9794 2476 3005.

 

Leeskring

Andrea Bajani is een succesvol Italiaans schrijver en journalist, geboren te Rome op 16 augustus 1975. In 2011 won hij de ‘Premio Bagutta’ met zijn roman ‘Ogni’ (‘Elke belofte’). Nadien volgde nog een reeks erkenningen en prijzen. Heel wat van zijn romans zijn in het Nederlands vertaald : ‘Een dode paus’, ‘Hier zijn er geen verliezers’, ‘Als je kijkt naar de fouten’, ‘De vlieg en de begrafenis’,… Zijn werken worden besproken tijdens de bijeenkomst in de bib van Mortsel op 26 januari om 14.15 uur. Begeleider : Marc van de Velde. Deze activiteit loopt in samenwerking met OKRA Mortsel. Meer inlichtingen : Marc D’haene, tel. 03 / 455 63 12. Iedereen welkom.

 

Winnaars Junior Journalistenwedstrijd

De wedstrijd is weer ten einde en de jury heeft de werk en nagekeken en beoordeeld. Dit jaar was de opdracht iets te schrijven in verband met sport. Eenvoudig ? Geloof het maar niet. Alle lof en eer komt dit jaar toe aan Sita Van Bilsen, een talentvolle schrijfster uit RP1. Sita schreef een levensecht verhaal over haar sport dansen, een droom voor veel meisjes. Ze vertelt dat het toch altijd en allemaal niet zo eenvoudig is en dat sporten soms ook ernstige financiële problemen kan meebrengen. Een zeer mooi geschreven werk. Proficiat! Sita’s verhaal zal deelnemen aan de provinciale wedstrijd van het Davidsfonds. Ereplaatsen waren er voor Kyra Boschmans, Julie Verstraeten en Roscane Dils. – www.hove.davidsfonds.be .

Junior journalistenwedstrijd affiche