Tijdens de jongste gemeenteraad van december waren er o.a. volgende interpellaties.

Sociaal middenveld

Raadslid Jos Peeters (CD&V) stelde aan OCMW-voorzitster Goedele Breyne (Ph7) de vraag hoe het zit met het gestructureerd sociaal overleg in de gemeente. “Op twee jaar nieuw gemeentebestuur met Ph7 is er nog maar slechts één maal een overleg geweest met het lokaal sociaal middenveld. Vroeger was er iets, vandaag is er niets meer. De sociale toelagen ging men ook herdefiniëren. Er is nog niets gebeurd.Goedele Breyne antwoordde : “De sociale toelagen zijn gestemd in januari 2014. We zijn i.s.m. het OCMW van Mortsel aan het bestuderen hoe we dit kunnen herdefiniëren. Want een leefloon is niet voldoende om menswaardig te leven. Wat het sociaal middenveld betreft is de tijd er nog niet rijp voor. We moeten dit nog bekijken.”

Jos Peeters
Jos Peeters

Diepestraat

Raadslid Diederik Vandendriessche (HB) stelde vragen rond de evaluatie van de rijrichtingen in de Diepestraat naar de Paul van Ostaijenlaan. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “op 23/1/2013 kregen we een petitie van wijkbewoners om autoverkeer in de dubbele richting door te laten. In de periode van 7 tot 14 mei 2013 deden we metingen in de Paul van Ostaijenlaan en telden 2.702 voertuigen, waarvan er 566 in tegengestelde richting reden en dus in overtreding waren. Ze reden daarbij iets sneller dan toegestaan. Na beraad in de verkeerscel kwam er een proefopstelling. In de periode 4 – 12 november 2014 was er terug een meting met als resultaat 2.882 voertuigen die richting Geelhandlaan reden en 2.056 reden richting Lintsesteenweg. Bij een normale werkdag zou dit aantal nog hoger liggen. In de verkeerscel is unaniem beslist om de oude toestand terug te herstellen. De politie heeft uitdrukkelijk zijn visie gegeven. De inwoners worden per brief geïnformeerd over deze nieuwe toestand, evenals via Info Hove en op de digitale borden plus een aanduiding in de sporthal. Er kan misschien nog een tussenoplossing komen. Dit moeten we nog bespreken in de verkeerscel.”

Filmbank Azura

Raadslid Els Pauwels (CD&V) stelde dat “de toekomst van de filmbank Azura op het spel staat. Andere gemeenten stappen eruit. De financiële toekomst staat op het spel !” Volgens schepen van Cultuur Arnold Herrebout (N-VA) moet men niet direct paniekeren. “Er zijn drie medewerkers voor 120.000 inwoners. De enigste gemeente die niet wil meedoen is Boechout. Er is geen sprake van dat Azura over kop zou gaan. De andere gemeenten – Kontich en Aartselaar – investeren er nog wel in. De brief van Boechout is op het schepencollege geweest. Op maandag 12 januari e.k. is er vergadering met Boechout om een oplossing te vinden. We zien een wildgroei aan intergemeentelijke initiatieven.”

Els Pauwels, gebruikte haar echtgenoot als 'stroman' in een politieke actie …
Els Pauwels