Op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij gaf burgemeester Erik Broeckx een goed overzicht van de veranderingen die er in de toekomst in de stad Mortsel aankomen.

de burgemeester
de burgemeester

Lees mee :

Toespraak burgemeester Erik Broeckx op de N-VA-nieuwjaarsreceptie Mortsel, zondag 11/01/2015.

“Dames en Heren,

Eerst en vooral wil ik u, bij het begin van dit nieuwe jaar, het allerbeste toewensen, voor u en uw familie. Ook wens ik jullie persoonlijk geluk en vooral een goede gezondheid, maar ook opnieuw veel inzet en engagement voor jullie directe omgeving, straat, buurt, stad. Graag biedt N-VA Mortsel jullie deze receptie aan. Als dank voor jullie steun en enthousiasme in onze partij. Maar als dank voor jullie creatieve, culturele, sportieve en sociale inzet … in één of andere vereniging, adviesraad, stuurgroep.

Het ideeëngoed van een politieke partij wordt door jullie vertaald in Vlaanderen en in Mortsel.

Wij blijven op jullie rekenen in 2015 want enkel dankzij jullie inzet en engagement kan onze afdeling groeien. Over groeien gesproken … wij hebben nog een leuk geschenk in petto voor jullie nieuwjaar …Het is de tijd van solden en koopjes : Zij die vandaag lid willen worden krijgen hun eerste lidmaatschapskaart voor 2015 gratis ! Ik zou zeggen : je mag nu al in de rij gaan aanschuiven bij …

Dames en Heren,

Ik hoop dat u fijne feestdagen beleefde en dat u dus opgeladen bent voor een sterk nieuw jaar. Ikzelf, samen met de N-VA schepenen en het afdelingsbestuur zijn er klaar voor en willen er het allerbeste van maken.

Ons stadsbestuur staat twee jaar op de rails en volgt nauwgezet het uitgetekende spoor van het bestuursakkoord. De vooropgestelde korte- en lange termijnplanning voor grote projecten wordt aangehouden en budgettair hebben wij de financiën onder controle.

Geld euro's

Concreet betekent dit dat het nieuwe woonzorgcentrum Meerminnehof zijn deuren opent in de lente, dat dit jaar in het parkgebied Oude God de buitenschoolse kinderopvang en nieuwe jeugdlokalen worden gebouwd, dat het bouwproject van de nieuwe stedelijke basisschool (90% gesubsidieerd door Vlaanderen) in het parkgebied Oude-God groen licht gekregen heeft (het dossier werd een 15-tal jaar geleden opgestart) en de eerste spadesteek kan plaatshebben in mei – juni 2015, dat er investeringen voorzien zijn (samen met onze vrienden van Edegem) voor de Minervawijk tegen regelmatige wateroverlast, dat het Fort 4 er in de lente helemaal anders zal uitzien en dat wij daar een vaste stek (loods/shelter) krijgen om evenementen te organiseren, dat een gedeelte van de wijk Savelkoul wordt aangepakt wat straten en voetpaden betreft, dat de plannen voor een nieuwe werf op de Heirbaan naast het containerpark heel concreet worden, dat de huidige werf in de Sint-Benedictusstraat een woonerf wordt …

grondplan Fort 4
grondplan Fort 4

Belangrijk feit is ook dat door interne reorganisaties, een strak personeels- en financieel beleid de stijgende uitgavencurve van de laatste jaren neerwaarts begint om te buigen. De eerste besparingen zijn zichtbaar geworden maar Mortsel zal de broeksriem moeten blijven aanhalen !

In deze budgettair zeer krappe tijden koos het stadsbestuur er voor om de personenbelastingen en opcentiemen niet te verhogen. Maar … ik hoop dat de opsomming het duidelijk heeft gemaakt dat ondanks moeilijke tijden en flinke besparingen wij blijven investeren.

Volgende jaren wil het stadsbestuur ook terug de nadruk leggen op de wijken en de woonstraten. We willen focussen op het onderhoud van én het buurtleven in de wijken om het er aangenamer te maken. Wij zijn er van overtuigd dat jullie als inwoners, vertegenwoordigers van een vereniging of als individu hierin mee een grote rol kunnen spelen. De stad kan maar van elke Mortselaar zijn als iedere Mortselaar in zijn of haar omgeving ook een stukje verantwoordelijkheid opneemt voor de stad.

Wij blijven rekenen op jullie en jullie kunnen blijven rekenen op dit stadsbestuur !

De N-VA is de kracht van de verandering en wij gaan door tot die verandering er komt. Ons verhaal is nog maar net begonnen !

Dankjewel voor jullie dagdagelijks enthousiasme en inzet  … ook in 2015 !

Enkel samen maken we van Mortsel een ‘sterk merk’ !”

 

Nadien was er nog een toespraak van federaal volksvertegenwoordiger Peter De Roover en daarna begon de eigenlijke receptie.

Peter De Roover
Peter De Roover

 Foto’s (c) Gazet van Hove