Donderdag 22 januari 2015

Boodschappen doen is voor velen routine geworden : het moet snel gaan en automatisch grijpen we naar onze favoriete producten. Wil je wel eens iets nieuws proberen, maar vind je het moeilijk om uit het uitgebreide gamma aan producten in de winkel de juiste keuze te maken ? Vraag je je af wat al die termen als ‘0 procent’ en ‘rijk aan omega-3’ eigenlijk betekenen ? Kom dan op donderdag 22 januari naar het dienstencentrum. Een diëtiste maakt je in ongeveer 1,5 uur wegwijs in het lezen van voedingsetiketten en helpt je zo een bewustere keuze te maken uit het grote gamma beschikbare voedingsproducten. De winkeloefening bestaat uit drie delen :

– inleiding : beknopte informatie over gezonde voeding als voorbereiding op het praktisch gedeelte;
– praktische oefeningen : aan de hand van lege verpakkingen wordt dieper ingegaan op verschillende productgroepen. Via praktische oefeningen leer je etiketten lezen en producten vergelijken;
– nawoord : moment om vragen te stellen.

regime Bart De Wever
vermagerde van 140 kg naar 80 kg …

Zo leer je de informatie op het etiket te gebruiken om op een meer bewuste en gezonde manier inkopen te doen. Op donderdag 22 januari, om 14.00 uur in Dienstencentrum Ten Hove, René Verbeecklaan. Gratis toegang.

Graag een seintje als je komt, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze informatienamiddag wordt ingericht in samenwerking met Logo Antwerpen.

Meer info op tel. 03 / 454 08 37.