Programma zesde straattentoonstelling van 24 januari tot 7 februari rond het thema ‘Water’ in het smalle stuk van de Mortselsesteenweg

Vernissage

Openingsavond en vernissage op zaterdag 24 januari in en rond Podiumcafé De Pomp. Iedereen welkom ! Vanaf 18.00 uur kan je in een verkeersvrije Mortselsesteenweg genieten van de kunstwerken in de verlichte ramen van de buren. 20.00 uur : deuren open in De Pomp. 20.30 uur : vernissage met een hapje en drankje en openingswoord over het thema vanwege de burengemeenschap Achter Glas. 21.00 uur : optreden jong talent Eva Blom.

Kinderatelier

31 januari : creatief kinderatelier samen met JAanimo van 10.00 tot 12.00 uur. Elk kind om 9.50 uur welkom in atelier Mortselsesteenweg 43 (over De Pomp) om creatief bezig te zijn rond het thema.

Huisconcerten

Huisconcerten The Wandettes op 31 januari om 20.00 uur en op 1 februari om 15.00 uur in nummer Mortselsesteenweg 36 ten huize Cols. Samen met Wanda Joosten brengen vier straffe dames een mix van allerlei songs, aangepast aan het thema ‘Water’. Voorinschrijving mogelijk via e-mail: achterglas@live.be. Combineer dit met een rondwandeling over de straattentoonstelling voor of na en napraten in De Pomp.

Begeleide wandelingen

Begeleide rondwandelingen worden georganiseerd op 25 januari voor leden van de Gezinsbond, op 27 januari in samenwerking met Dienstencentrum Ten Hove, met koffie en gebak (afspraak om 14.00 uur aan de ingang van De Markgraaf), op 27 januari voor iedereen, samen met enkele buren over de straattentoonstelling (afspraak in De Pomp om 20.30 uur) en op 4 februari voor iedereen, samen met enkele buren en de jury over de straattentoonstelling (afspraak in De Pomp om 20.30 uur). De straattentoonstelling blijft elke dag open tot en met 7 februari om 22.00 uur.

Mortselsesteenweg

Het concept blijft ook na tien jaar en zes edities even eenvoudig als uniek: een straatmuseum creëren gedurende veertien donkere winterdagen. De ramen van de huizen in het smalle gedeelte van de straat worden vanaf valavond omgetoverd tot verlichte uitstalramen voor een vijfendertigtal kunstenaars, geïnspireerd door een bepaald thema. In 2015 is het thema ‘Water’. Traditiegetrouw kan het thema breed geïnterpreteerd worden. Aan de kunstenaar om er een eigen invulling aan te geven, die door een apart creatief team wordt gecontroleerd op kwaliteit. De resultaten vind je in een boeiende straattentoonstelling met allerlei kunstvormen, van beeldhouwwerken over textiel tot kalligrafie. Ook in de kerk zullen er, naast de werken van de kinderacademie in de kinderkerk, enkele mooie beeldhouwwerken worden tentoongesteld. Zij kunnen, behalve op de gewone openingsuren van de kerk, worden bezocht tijdens de begeleide wandelingen. Op het kerkplein aan de ingang van de Mortselsesteenweg komt er als blikvanger een tijdelijk kunstwerk, helemaal aangepast aan het thema. Ook op het grasveld naar De Markgraaf valt er wat te bekijken. Er wordt een programmaboekje verspreid met enkele woorden uitleg over hoe de kunstenaar zijn werk ziet aansluiten bij het thema. Een vakkundige jury zal op 8 februari het beste werk van deze editie bekronen. Kom genieten van deze straattentoonstelling met familie, vrienden, buren en waarom niet met je vereniging in dit unieke kader en praat na in De Pomp, een mooie afsluiter. Achter Glas is een straat vol kunst en wil een etalage zijn voor creatieve krachten en naar buiten komen op een positieve manier in een sfeer van samenhorigheid.

Meer info: e-mail : achterglas@live.be. – www.achterglas.be

OLYMPUS DIGITAL CAMERA