Na drie jaar Mechelen slaat de Fiets en Wandelbeurs voor het eerst haar tenten op in Antwerpen, meer bepaald in Antwerp Expo. Dit op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2015. Fans van actieve vakanties vol fiets- en wandelplezier vinden er ongetwijfeld alle informatie die ze nodig hebben voor een frisse lentetocht, een zomerse topvakantie of een stevige najaarstrekking.

Willy fietst over de meet tijdens de wielerhoogdag

Gastregio

Voor het eerst heeft de beurs een gastregio. Die komt uit het noorden van Frankrijk. Champagne-Ardennes zal de bezoekers niet alleen vergasten op een heuse champagneceremonie, maar ook op heel veel informatie over hun fietsnetwerken Champagne à Vélo en Ardennes à Vélo.

Daarnaast bekroont de Fiets en Wandelbeurs voor het eerst een recent Belgisch wandelinitiatief met de titel Wandelroute van het Jaar.

Nieuw is ook de aandacht die gaat naar mountainbiken. Niet onlogisch, want de mogelijkheden om met de mountainbike op een recreatieve manier een heuvelachtige streek te ontdekken worden steeds uitgebreider. Daarom komt er ook een groot fietsparcours waar de bezoekers allerlei (elektrische) fietsen en tandems kunnen uittesten voor het eerst ook een mountainbikeparcours.

–       Outdoor- of ander materiaal uittesten

–       Beklijvende beeldreportages bekijken en beluisteren

–       Doorgewinterde fietsers en wandelaars om advies vragen

–       Workshops over kamperen, fietsherstelling, gps of fotografie volgen

–       Nieuwe routes en bestemmingen ontdekken dichtbij en ver weg

–       Op een fietsparcours fietsen, mountainbikes, tandems en e-bikes vergelijken

–       En op verschillende stands hele mooie prijzen winnen.

 

fietspad kruising Leliestraat
fietspad kruising Leliestraat

Voor het inhoudelijke programma van lezingen, workshops en informanten werkt de beursorganisatie opnieuw samen met de Vakantiefietser en Grote Routepaden. Het Vlaams Compostelagenootschap staat in voor een gevarieerd Pelgrimspaviljoen, de wandelfederaties Aktivia, VWF en VVRS voor een Paviljoen van de Wandelsport.

laat je zien op de fiets

Zaterdag 28 februari en zondag 1 maart van 10.00 tot 17.00u.

ANTWERP EXPO

Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen

Via tram 2 of tram 6.

Toegang 9,5 euro, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.