Moet u leren leven met pijn ?

80% van de bevolking slachtoffer. En U ?

Wereldwijd krijgt 80% van alle mensen minstens eenmaal in hun leven last van rugpijn. Men kan rugpijn dus echt wel beschouwen als een epidemie, vergelijkbaar met bijv. griep.

Gelukkig wijst rugpijn niet per definitie op een ernstige ziekte. De menselijke rug kan wel tegen een stootje en de meeste acute pijnen verdwijnen vanzelf na enige tijd. Echter, wanneer men onafgebroken pijn lijdt, spreekt men van chronische rugpijn en in dat geval is een medische diagnose te stellen bij chronische rugpijn. Mogelijke oorzaken zijn bv. tussenwervelschijfslijtage of een wervelverschuiving. Indien de pijn gepaard gaat met uitstralingen naar de benen, kan dit wijzen op een hernia of een andere specifieke aandoening.

Niet-chirurgische behandelingen omvatten o.a. steunbanden, rugoefeningen, massage, acupunctuur, osteopathie, injecties of zelfs psychologische begeleiding. Op heden wordt door kinesisten steeds vaker andullatietechnologie aanbevolen als supplementaire behandeling. De meeste patiënten bevestigen dat ze zich dankzij andullatie ontspannener voelen. Ze maken zelfs gewag van een algehele verbetering van hun welzijnsgevoel, een gezondere slaap, soepeler spieren in de lage rug, minder spierkramp en een afgenomen behoefte aan pijnstillers. Bij meer dan 68% van de ondervraagden werd een aanzienlijke pijnverlichting vastgesteld.

Interventiewagen Rode Kruis

Fibromyalgie ? Artrose ? reuma ? Rugpijn ? Spierkrampen ? Hernia ?

Pijnverlichtingsdagen in Hove

Vrijdag 30 januari – van 13.00u. tot 19.00u.

Zaterdag 31 januari – van 10.00u. tot 18.00u.

Zondag 1 februari – van 10.00u. tot 18.00u.

Zaal Da Capo, Lintsesteenweg 1a in 2540 Hove

Verdere info www.hhp.be – tel. 055 / 23.23.23.

 

coverfoto : hhp.be