De concertreeks inde Antwerpse ZuidrandNeerdorpenKLASSIEK!is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aartselaar, Edegem, Hove, Lint, Kontich en Mortsel. Daarbij gaan de gemeenten het programma en de promotie voor de klassieke concerten op elkaar afstemmen. De betrachting is om de muziekliefhebber een afwisselend en kwaliteitsvol programma aan te bieden in de buurt. Zowel de talentvolle jonge muzikanten als de gevestigde namen passeren de revue.

NeerdorpenKLASSIEK! 2014-2015 voorziet steeds een stukje barok in haar programma. Deze keer keren we terug naar het rijke verleden van Spanje.

De gouden eeuw met 4 topmuzikanten, afkomstig uit de Verenigde Staten, Brazilië, Nederland en België..

Orfeo

Donderdag 26 februari 2015 – Heilig-Kruiskerk te Mortsel

Sospiri Ardenti

Siglo de Oro, 

muziek uit de Spaanse Gouden Eeuw

Ellen Delahanty, sopraan

Regina Albanez, gitaar

Maaike Boekholt, gamba

Geert Van Gele, blokfluit/klavecimbel

Spanje was het meest welvarende land van de wereld in de 17de eeuw. De ontdekkingsreizen brachten schiplading na schiplading rijkdom binnen, vergaard vanuit alle uithoeken van de planeet. Dit tot meerdere eer en glorie van de koningen Filips II, III en IV.Deze koningen van hun kant, deden natuurlijk niets liever dan ‘hun’ rijkdom ten toon spreiden aan bezoekende edellieden.  Een hofkapel met de beste muzikanten hoorde daar vanzelfsprekend bij: Juan de Hidalgo,El Maestro Capitán (Mateo Romero), en Juan Arañés componeerden talrijke liederen met pittige of ontroerende teksten, overgoten met opzwepende dansritmiek of met een weemoedige cadens Instrumentale werken van Bartolomé de Selma y Salaverde en Diego Ortiz vervolledigen het klankpalet.

neerdorpen klassiek

 

Ticket 14,00 € (+55: € 12,00/ -26: € 5,00 )

Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be

De reservatie is definitief na overschrijving op rekeningnummer BE11 363001989348 op naam van Orfeoproducties met vermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel .

neerdorpen klassiek!