Zaterdag 21 februari 2015

Breugelavond

Organisatie “De Noordvink”, Prinsenhof , Kapelstraat 19 , vanaf 19.00u.

 

Zondag 22 februari 2015

Winterwandeling Kessel.

Organisatie Werkgroep Vredewijk, samenkomst aan Urania, speelplein om 13.00u.

Meer info www.vredewijk.be

 

Maandag 23 februari 2015

Leeskring Davidsfonds

Annelies Verbeke werd geboren op 6 februari 1976 in Dendermonde. Zij werd meteen bekend met haar succesrijke debuutroman ‘Slaap’ (2003). Er werden maar liefst 70.000 exemplaren van verkocht en het werd uitgegeven in achttien landen. Ze publiceerde haar tweede roman ‘Reus’ in 2006 en een bundel verhalen (‘Groener gras’) in 2007, waarin haar verrassend bijzonder realisme en lichtjes bizarre en absurde humor de aandacht trokken. Verbeke schrijft ook filmscenario’s, columns, theaterstukken, … Haar werken worden besproken op de bijeenkomst op 23 februari, om 14.15 uur in de bibliotheek in Mortsel, Eggestraat. Zoals altijd begeleid door Marc van de Velde en in samenwerking met OKRA Mortsel. Meer info bijM. D’haene, tel. 03 / 455 63 12.

Davidsfonds

Dinsdag 24 februari 2015

Curvebal

Organisatie OKRA, Danszaal Sportpark, Paul van Ostaijenlaan 2. Van 14.00 tot 16.00u. Meer info op 03 / 455.35.68.

 

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een uiterst effectieve Chinese bewegingsleer voor het versterken van zowel lichaam als geest. Je leert eenvoudige oefeningen die je lichaam sterk en soepel maken. De bewegingen stimuleren de doorstroming van energie in je lichaam, waardoor de energiebanen zich openen en blokkades verdwijnen. Zo komt het lichaam meer tot rust en voelt men zich ontspannen. Chi Neng Qigong zorgt dus voor innerlijke rust, zelfvertrouwen en evenwicht. Door haar eenvoud zeker voor iedereen geschikt. Door haar bijzondere doeltreffendheid, een aanrader.

Locatie : het Sportpark (danszaal eerste verdieping), Paul van Ostaijenlaan. Telkens op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur en van 20.30 tot 21.30 uur.

Proefles : dinsdag 24 februari. Twee starterslessen : 3 en 10 maart. Data reeks : 17, 24 en 31 maart, 21 en 28 april, 5, 12, 19 en 26 mei en 2, 9 en 16 juni.

Kostprijs: 5 EUR voor de proefles, 18 EUR voor de twee starterslessen en 80 EUR voor tienbeurtenkaart (te gebruiken tot 16 juni).

Inschrijven bij Katrin Verdurme, Chi Neng® Qigong instructeur, werkzaam als kinesitherapeute en acupuncturiste, tel. 0497 / 48 37 41, e-mail : katrin.verdurme@acupunctuur-antwerpen.be .

Sporthal

Donderdag 26 februari 2015

Dialoogcafé ‘Beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand’

Zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1 a Hove, van 19.30u. tot 22.30u. Inkom gratis.

Het strategisch project ‘beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand’ is ingebed in de werking van Landschapspark Zuidrand dat werkt aan een positieve beleving en kwaliteitsvolle open ruimte in de gemeenten Aartselaar, Edegem, Kontich, Hemiksem, Lint, Hove, Boechout, Borsbeek en stad Mortsel.

Het strategisch project beoogt door een bottum-up benadering via overleg en gerichte acties te werken aan draagvlak en consensus voor de invulling en het gebruik van de open ruimte. Er wordt  steeds vertrokken vanuit de vier thema’s :  natuur en milieu, landbouw, onroerend erfgoed , recreatie en toerisme.

Samen met alle betrokken stakeholders uit de Zuidrand willen we komen tot een  actieplan en geïntegreerde visie voor open ruimte deelgebieden.

Dit dialoogcafé is de start van het traject voor de visievorming open ruimte in de Zuidrand.

Tijdens dit dialoogcafé willen we alle stakeholders en achterban , iedereen die woont, werkt en recreëert in de Zuidrand  mee laten nadenken over bestaande projecten en lopende processen, elkaars belangen kennen en begrijpen en weten waar er kansen zitten voor de open ruimte.

Gelieve  hiervoor in te schrijven bij ann.thomas@provincieantwerpen.be .

 

In de omgeving van de Boshoekstraat zijn er nog wat mogelijkheden

‘Biologische groenten uit eigen tuin ?’

Het is heerlijk om te smullen van knapperige onbespoten sla uit eigen tuin. Of dagverse tomaten en broccoli. Maar hoe krijg je gezonde planten in je moestuin zonder met giftige stoffen te gaan spuiten ? Tijdens deze voordracht krijg je alle punten waarop je moet letten netjes op een rijtje. Van vruchtwisseling, combinatieteelt tot het inzetten van natuurlijke vijanden. Er worden ook tips gegeven voor als je maar een klein stukje grond ter beschikking hebt. Kortom, deze gratis voordracht zal je inspireren om zelf aan de slag te gaan. Op donderdag 26 februari, om 14.00 uur in het dienstencentrum Ten Tove, René Verbeecklaan. Inschrijven verplicht ten laatste op 19 februari via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze informatienamiddag wordt ingericht in samenwerking met Vormingplus Antwerpen. Meer infotel. 03 / 454 08 37.

 

Vrijdag 27 februari 2015

Familiemusical ’21 Fantasy Road’

Regina Pacis, Mortselsesteenweg 58 Hove

Londen,  1888.  Richard  Hodge  Francis  is  met  zijn  vier  dochters  naar  de  Britse hoofdstad verhuisd  om  beter  voor  hen  te  kunnen  zorgen.  Helaas  zijn  niet  alle dochters het daarmee eens en vooral de creatieve Sally voelt zich gevangen door de strenge etiquette en sociale druk. Tot ze straatkinderen van Fantasy Road ontmoet en een heel nieuwe wereld voor haar opengaat. Maar wat is echt en wat niet?

Op  27,  28  februari  of  1  maart  2015  kom je  het  alvast  te  weten. Dan organiseert Regina Pacis voor de derde keer een familiemusical. Na het succes van ‘Ridder Erlak’  en ‘Heksen en zuurpruimen’ brengen een cast en crew van een dertigtal leerlingen  deze keer ’21  Fantasy  Road’ op  de  planken.  De  regie  wordt  opnieuw verzorgd  door  Anya  Verheyen,  docente  aan  de  Academie  voor  Spel en Theater. Het project geniet de steun van de gemeente Hove en de Ouderraad.

RP musical

Alle  voorstellingen  vinden  plaats  in  het  forum  van  de  school.  Telkens  is  een pauze  voorzien  en  ook  na  elke  voorstelling  heb je  de  kans  van  een  hapje  en drankje te genieten in de cafetaria. Tickets kosten 8 EUR per persoon en 6 EUR voor jongeren en kinderen jonger dan 18 jaar. De deuren van het forum openen een half uur vóór de start van elke voorstelling. De plaatsen zijn niet genummerd. Info en kaarten : fantasyroad@regpacho.be.

Heb je  zin  in  een  leuke  namiddag  of  ontspannend  avondje  uit  met  het  hele gezin? Wil je de acteurs en medewerkers een hart onder de riem steken ? Wil je de RPH-familiemusical graag steunen als blijvend project voor de school ? In dat geval verwachten ze je zeker op een van de toneelvoorstellingen. De acteurs en actrices kijken erg uit naar je komst !