Luc Verhuyck is de auteur van drie succesvolle anekdotische reisgidsen. Zijn boek ‘SPQR, anekdotische reisgids voor Rome’ uit 2001 is al ruim dertien jaar onafgebroken op de markt en haalde al elf drukken. ‘Firenze, anekdotische reisgids voor Florence’ werd in 2006 in Nederland gelauwerd als beste oorspronkelijk Nederlandstalige reisgids.

Zijn recentste boek ‘Venezia, een anekdotische reisgids’ uit 2011 stond in de top tien van de non-fictie en werd in diverse media zeer positief onthaald. Momenteel werkt de auteur aan een soortgelijke gids over Napels en omgeving : Pompeï, Herculaneum, de Amalfitaanse kust, de Vesuvius, Capri,…

Casa di Speranza

Een tweede boek over Rome (met een ander opzet) zou binnenkort moeten verschijnen. In zijn reisgidsen heeft de auteur volksverhalen, stadslegenden, faits divers, petites histoires, verrassende weetjes en dergelijke verzameld, de dingen waar mensen van opkijken en die iedereen eigenlijk wel wil weten, maar die in courante reisgidsen jammer genoeg niet te vinden zijn. Bij reisbegeleiders naar de genoemde steden hebben de boeken van Verhuyck een cultstatus verworven en velen noemen ze hun bijbel(s).

Op donderdag 5 maart 2015 vertelt Luc Verhuyck om 20.00 uur in “De Markgraaf” – Kapelstraat 8 Hove – de anekdotes en verhalen die hij in zijn boeken bijeengebracht heeft en die de betreffende stad tot leven brengen en meer kleur geven. Tegelijkertijd worden op de achtergrond sfeerbeelden van de betreffende steden getoond. Dit belooft een boeiende avond te worden.

Davidsfonds

Toegangsprijs : 6 EUR met Davidsfonds Cultuurkaart, niet-leden betalen 8 EUR (één consumptie inbegrepen).

Reserveer je stoel bij Lieve Duffeler, e-mail : lieve.duffeler@skynet.be, tel. 0477 / 41 79 29 of Mimi Heysse, e-mail : mimiheysse@skynet.be, tel. 03 / 455 36 39. Betaling op rekening BE96 9794 2476 3005 (Davidsfonds).