Zondag 29 maart 2015 – 9.30 u.

Rond deze periode staat de voorjaarsflora op zijn hoogtepunt tenminste als de wintergoden niet abnormaal hard uithalen dit jaar ! Door zijn oud bosbiotoop en afwisseling aan natte en droge biotopen, kent het Uilenbos zijn gelijke niet in onze omgeving. Grote oppervlakten Bosanemonen, Speenkruid, Klaverzuring en zeker en vast ook Sleutelbloem, Aronskelk, Muskuskruid en vele anderen sieren rond deze periode het bos. Maar verschillende spechtensoorten (Zwarte, Groene, Grote bonte, …) en hier en daar een roofvogel staan vandaag mogelijks op het appel. Vooral Boomklever laat zich in deze periode dikwijls (erg) luidruchtig horen. Bovendien spotten we op deze voorjaarsexcursie in het gebied ook regelmatig reeën of hazen die hier nog veelvuldig voorkomen. Het Uilenbos is normaliter individueel niet toegankelijk, een unieke kans dus vandaag om dit te bezoeken. Het bos staat op het verkooplijstje van het OCMW van Antwerpen en willen jullie dus vandaag er zeker en vast van overtuigen hoe belangrijk het is om het te behouden. Natuurpunt heeft het in ieder en geval al op de top van haar aankooplijstje staan om het ook voor de toekomst te bewaren.

natuurpunt

Afspraak : bijeenkomst om 9.30 u. ter plaatse aan het wa­terzuiveringsstation van Hove langsheen de Lintse Steen­weg halverwege Hove en Lint. Het einde is voorzien rond 12.30 u. zodat we een mooie 3 uur in het gebied kunnen rondwandelen.

Meebrengen : laarzen (zeer zeker in natte periodes), verrekijker en indien de gelukkige bezitter: loep, flora en vogelgids.

Leiding en gidsen : Gerda De Gheselle

Hugo Waeterschoot – 03 / 455 22 12  – hugo.waeterschoot@scarlet.be .