Gesprekstafels over identiteit en toeristisch aanbod van nieuwe toeristische regio Zuidrand op 24 maart in Edegem en 30 maart in Boechout

Zeven gemeenten van de Antwerpse Zuidrand -Aartselaar, Edegem, Kontich, Lint, Hove, Boechout en Borsbeek- en hun partners Horeca Antwerpen en Omgeving, Landschapspark Zuidrand en Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) willen de regio Zuidrand recreatief en toeristisch op de kaart zetten.

johan seefbier

Het project ‘De Zuidrand, dat smaakt !’ kreeg in februari 2014 groen licht van het Vlaams Agentschap Ondernemen (VAO). “In augustus 2014 ging de nieuwe projectcoördinator van start. Die heeft samen met onze partners drie jaar de tijd om een beleidsplan uit te werken en een netwerk op te zetten van horeca, lokale handelaars en ondernemingen. De ‘Strekenmand’, een mand met streekproducten uit de Zuidrand, is een van de eerste smakelijke realisaties van de partners”, vertelt Edegems burgemeester Koen Metsu.

brochure VTBKultuur

 

“Samen met onze partners werken we momenteel onder andere aan een gezamenlijk beleidsplan, maar we betrekken hier de inwoners van de Zuidrand bij. Op 24 en 30 maart organiseren we gesprekstafels voor alle inwoners van Aartselaar, Edegem, Kontich, Lint, Hove, Boechout en Borsbeek. We gooien een aantal vragen op tafel over de uitstraling van de Zuidrand, over huidige en nieuwe toeristische activiteiten en over hun zoekgedrag naar informatie”, vult schepen Goedele Van der Spiegel aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gesprekstafels ‘Met de Zuidrand aan tafel !’

 Dinsdag 24 maart 2015, van 20 tot 22 uur, ‘Hangar 27’ Edegem, Parklaan 161 in 2650 Edegem

 Maandag 30 maart 2015, van 20 tot 22 uur, Theater ‘Vooruit’ Boechout, Sint-Bavoplein 17 in 2530 Boechout.

Inschrijven kan via info@toerismezuidrand.be  of via het telefoonnummer van het gemeentebestuur van Edegem op 03 / 289 26 50.

Neem alvast een kijkje op onze Facebookpagina : www.facebook.com/ZuidrandDatSmaakt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.