Komt op een dag één van je kinderen naar je toe met de vraag naar een moestuin. Wees er blij om en motiveer je kind, en natuurlijk kies je dan voor een ecologisch moestuin.  Zet deze stap naar je eerste moestuin samen met één van je kinderen.

De vierkante bak is voor wie niet veel ruimte heeft of voor wie klein wil beginnen, een prima oplossing, een kleine moestuin, maar een grote voldoening. Hoe begin je eraan ?  Velt, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren gaat je daarbij helpen. Voor het derde jaar op rij biedt de afdeling Velt Netevallei een lessenreeks aan met een unieke formule waarbij het kind de lessen volgt samen met één van de ouders.

Er zijn 8 bakken van 1,20m x 1,20m ter beschikking waarin geteeld wordt, vanaf het voorbereiden van de grond, het zaaien, verplanten en verzorgen van de planten, en natuurlijk het oogsten.  Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 8 ploegjes van één jongere samen met één ouder. We richten ons hierbij naar kinderen van minimum 9 à 10 jaar tot 12 à 13 jaar.

Het is de bedoeling dat de kinderen thuis herhalen wat ze in de les hebben geleerd.  Dus ook thuis moet er een beetje ruimte zijn om een bak of desnoods enkele potten te plaatsen.

Velt 2

Het was plezierig samenwerken met de ploegjes van de vorige jaren. Wat ons vooral veel plezier doet, is te merken hoe het enthousiasme van de kinderen bij elke les toeneemt. En het is juist daarom dat we de lessenreeks ook dit jaar opnieuw organiseren, voor het 3de jaar op rij. Wil je erbij zijn, verstuur dan nu de e-mail om je in te schrijven. En wees maar zeker dat de oogst zal smaken.

De deelnameprijs voor de ganse reeks is 25,00 € per duo.  Hiervoor ontvang je het Velt boekje “ecologisch tuinieren voor beginners”, een moestuinpakketje voor de kinderen, een drankje tijdens de bijeenkomsten, enkele zaden en plantjes, en heel veel tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Velt 3

De lessen gaan door in Kontich. De eerste les start op zaterdag 21 maart 2015. Tussen 21 maart en half juni komen we vijf keer samen, telkens op zaterdag van 10.00u tot 12.00u. De juiste data worden nog afgesproken met de deelnemers.

Voor bijkomende info of om je in te schrijven, stuur je een mailtje naar info.netevallei@velt.be of telefoneer je naar 03 / 454.07.34, of www.velt.be.