In Mortsel is carnaval een stukje erfgoed dat nog steeds heel erg leeft. De carnavalsstoet belooft opnieuw een groots gebeuren te worden met een bovenlokale uitstraling !

Mortsel viert maar liefst drie dagen carnaval, van 13 tot 15 maart is het feest! Het hoogtepunt is de internationale carnavalsstoet die op zaterdag 14 maart door de straten trekt. De Mortselse reuzen, een oude folklore, lopen eveneens mee uit in de stoet. Naast de traditionele carnavalsstoet wordt er ook een carnavalsbal en een seniorennamiddag georganiseerd.

De Seniorennamiddag is 13 maart om 13.30 uur in Hangar 68, Neerhoevelaan, Mortsel. Hiervoor kan u nog inschrijven op 03 / 449 68 72.

Internationale carnavalsstoet op 14 maart – vertrek rond 14.00 uur.

Traject stoet : vertrek FORT 4 via Neerhoevelaan – Drabstraat – Liersesteenweg – Mayerlei – Van Dyckstraat – Lepelstraat – Dorpsstraat – Sint-Benedictusstraat – dwarsen Liersesteenweg en via weg Stadsplein naar Lodewijk Dosfellei – FORT 4.

De eretribune staat ter hoogte van het stadhuis.

Om 20.00 uur is er een groot carnavalsbal in Hangar 68, Neerhoevelaan, Mortsel.

carnaval Mortsel

Wie tijdens de stoet in de ondergrondse parking Stadsplein wil parkeren, moet er tijdig bij zijn. Wanneer de stoet passeert, zijn de ingangen immers afgesloten. Voor de ingang aan de Sint-Benedictusstraat wil dat zeggen tussen 15.00 en 17.30 uur, de ingang langs de Fortstraat is afgesloten tussen 16.00 en 17.30 uur. Uit de parking rijden kan te allen tijde !

Kindercarnavalsbal op 15 maart om 13.30 uur in Hangar 68, Neerhoevelaan, Mortsel.

De stad Mortsel vraagt aan de carnavalsgroepen om stewards bij de praalwagens te zetten om het publiek op veilige afstand te houden, snoep en andere gadgets voldoende ver van de praalwagens te werpen en op te letten voor kabels over de wegen. Bijzonder de tramkabels langs de Liersesteenweg. En nu maar hopen op goed weer.

carnaval Mortsel

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de radio van de Antwerpse Zuidrand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s (c) Gazet van Hove