Hovenaars die een helpende hand zoeken kunnen De Burendienst bellen. Dankzij dit initiatief komt een naaste je snel een handje toesteken bij het sneeuwruimen, vuilnis buitenzetten of de zware rolluiken optrekken,…

Buurtbewoners die door ziekte of ouderdom handen tekort komen, kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van De Burendienst. Het gaat hier niet om verbouwingswerken of een grote schoonmaak, wel diensten als brood halen bij de warme bakker of het vuilnis elke week buiten zetten.

De Burendienst brengt meer leven in jouw wijk. Zo blijft ons dorp een hechte samenleving. Niet voor alle vragen zijn professionele hulpverleners nodig. Voor de meeste kleine taken draaien jouw buren hun hand niet om.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

Hoe om hulp vragen ?

Kom je plots handen tekort, bel dan snel De Burendienst. Eén van de medewerkers in Dienstencentrum ‘Ten Hove’ noteert je hulpvraag en stuurt zo snel mogelijk een buurman of -vrouw op pad.

De Burendienst is een initiatief van het Prinsenhof en het OCMW van Hove en krijgt een plekje in Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. Het Prinsenhof is een initiatief van Thuishaven-Ritmica en biedt een eigen plek aan jongeren met een beperking.

DC Ten Hove OCMW logo

 

www.hove.be .