winterblusem 2015

De Winterblues’m van afgelopen zaterdag was niet de grote publiekstrekker zoals die er vorig jaar wel was. Slechts enkele tientallen mensen begaven zich naar het kerkplein om het einde van de winter en het begin van de lente te vieren. Er waren bijna geen politici te bemerken, een enkeling uit het College van Burgemeester en Schepenen. Er stond ook maar één kleine feesttent opgesteld met een kleine toog. Het weer zat niet direct tegen. Enkel na 19.00u. was er wat lichte neerslag. Daar kan het dus niet aan liggen. Er waren ook geen concurrerende activiteiten in Hove of de regio. Bijna alle logistiek werk werd verricht door personeelsleden van Brandt Food van het Sint-Laureysplein.

Toch probeerden enkele dapperen er de moed in te houden door enkele kleine kinderen tam-tam-les te geven. De aanhouders winnen ! Goed zo !

Zwakke reclame

De reclamevoering voor dit feestje was dit jaar beneden peil. Er verscheen niets van in het gemeentelijk infoblad InfoHove. Zo wisten weinig Hovenaars ervan. Enkele in Gazet van Hove en op facebook stond er reclame.

Misschien moeten de organisatoren in de toekomst eens vroeger samenzitten om een degelijke planning op te stellen. Waarom er geen Hovese verenigingen bij betrekken en rond een bepaald thema werken ? Het zou spijtig zijn moest dit interessante initiatief een stille dood sterven.

Foto’s (c) Gazet van Hove .