Op het einde van de laatste Hovese gemeenteraad vroeg het groen-linkse raadslid Jo Ampe (HB) naar de stand van zaken in het dossier van het nieuw te bouwen intergemeentelijk zwembad en het alternatieve voorstel van Plopsaland om een speelbad te bouwen in onze regio. “Mortsel en Hove zijn tegen het alternatief voorstel van Plopsaland. Boechout reageerde eerder voorzichtig. Op 7 mei e.k. is er hierover intergemeentelijk overleg. Hoe staan de zaken ?” vroeg het groen-linkse oppositieraadslid. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) stelde duidelijk : “Er is hier duidelijk de omgekeerde wereld aan de gang. Het is zeer eigenaardig alsof het lijkt dat Mortsel als trekkersgemeente Boechout moet volgen. Zij hebben blijkbaar het warm water uitgevonden ? Ik geef de raad aan elke gemeente die in dit project meedoet om altijd afgevaardigden te sturen naar de betreffende vergaderingen. Boechout was niet aanwezig op het laatste overleg rond het zwembad. Ze stuurden zelfs geen vervanger.

Het fenomeen Plopsa is een hype. Onze betrachting om een zwembad te bouwen is heel wat breder dan Plopsa-land. Plopsa is niet de enigste speler op de markt. Nu brengen ze dit in een nieuw kleedje op de markt. Ze hebben ‘Vicky de Viking’ e.a. spelletjes. Proficiat voor hun marketing. Moeten we ons laten meesleuren in een project van 20 miljoen euro en meer. Voor minder gaan die pretparken niet. Studio 100 wil er hiervan geen tientallen zetten in Vlaanderen. Ze spreken over een drietal parken in het buitenland en twee in Vlaanderen. Hoe zit het met de openbare aanbesteding ? We kunnen niet zeggen we gaan nu reeds met Studio 100 in zee. In een PPS (Publiek Private Samenwerking) zal de private partner eerst aan zichzelf denken. Ze gaan ons nooit geschenken geven !”

Geld dollars 

Commentaar :

Het is niet de eerste keer dat het groen-linkse Hove Beweegt hier als kruiwagen optreedt voor het groen-linkse gemeentebestuur van Boechout.

In het dossier over het nieuw aan te leggen natuurdomein Frijthout (brongebied Koude beek in Hove) verdedigde Jo Ampe enkele gemeenteraden terug de aanleg van een parking voor auto’s op een stuk grond in het natuurdomein, waarvan de gemeente Boechout eigenaar is en dat op Hoves’ grondgebied ligt.

Tijdens de vorige legislatuur (2007-12) was Jo Ampe eerste schepen in Hove. Hij realiseerde toen mee de verkaveling achter de gemeenteschool Albrecht Rodenbach, op gronden waarin hij persoonlijke belangen heeft.

We kunnen nog meer voorbeelden geven van groen-linkse “kaviaar-socialisten” uit Hove …

De leuze van Hove Beweegt is duidelijk : “links lullen, rechts zakken vullen” …