De verkiezingen van 2010 leverden een historisch resultaat op. Voor het eerst stemde een meerderheid van de Vlamingen niet langer voor de drie traditionele politieke families CD&V, VLD en SP.a. De voorbije 20-30 jaar hebben die drie families dankzij de ontzuiling gestaag terrein verloren.

Maar er is de voorbije 20-30 jaar niets veranderd als het gaat over de vakbonden die met die drie families verbonden zijn. De drie bonden ACV, ABVV en ACLVB houden 100% in handen van het individueel overleg, het collectief overleg en van het recht op indienen van lijsten bij de sociale verkiezingen in de bedrijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wim De Winter, voorzitter VSV

De top van die drie bonden misbruikt die buitensporige macht voor hun eigen profijt, voor een oubollig anti-Vlaams belgicisme en voor het behoud van een verstard status-quo op zowat elk terrein van het maatschappelijk leven dat tegen het belang van de Vlaamse werknemers ingaat.

Dat kon zo niet langer. Daarom dit nieuwe initiatief : een nieuwe Vlaamse onafhankelijke vakbond, de Vlaamse Solidaire Vakbond VSV, los van de drie traditionele zuilen, los van de drie traditionele partijen, los van de drie monopolievakbonden.

Doe mee, sluit aan !

Wim De Winter

Voorzitter VSV

Geld dollars

Vlaamse welvaart voor Vlaamse werknemers !

Uit de statuten van de VSV :

“De vereniging stelt zich tot doel : de behartiging van de belangen van de bevolking van Zuid-Nederland (Vlaanderen) en Noord-Nederland (Nederland) en van de bij haar aangesloten leden, in de meest algemene zin, zowel op materieel als moreel vlak, ten bate van meer welzijn en welvaart.

De vereniging wil zonder afbreuk te doen aan haar brede doelstelling in het bijzonder deelnemen aan sociale verkiezingen en haar leden bij de deelname daaraan bijstaan, en zich verzetten tegen discriminatie op basis van politieke of syndicale overtuiging en haar leden daartegen beschermen.

De vereniging is ervan overtuigd dat voor de bevordering van solidariteit, welvaart en welzijn in Vlaanderen de vorming van een Vlaamse staat noodzakelijk is. De Vlaamse staat moet voor de vereniging solidair, democratisch en republikeins zijn.

De vereniging wijst af : de klassenstrijd en de daaruit voortvloeiende klassenhaat zoals gepromoot door het socialisme, en de afbraak van alle grenzen en regels en de daaruit voortvleoeidne maatschappelijke ontwrichting door het onbeperkte kapitalisme en globalisme zoals gepromoot door het liberalisme.”

De vereniging ziet haar werking uitsluitend in de context van een democratische rechtsstaat. Zij wijst eender welke praktijk en ideologie af die ervoor pleit hetzij de rechtsstaat, als behoeder van de fundamentele rechten en vrijheden waaronder het recht op vrije meningsuiting, te ondermijnen, hetzij de democratie, als waarborg voor en uitdrukking van de wil van het volk, te beperken.”

 

Word nu lid van de VSV !

Heb jij genoeg van de top van vakbonden als ACV, ABVV en ACLVB die lesjes geeft in ‘verdraagzaamheid’ maar intussen wel het brutaalste politieke racisme toepast door mensen uit te sluiten omdat ze opkomen voor de partij van hun keuze ?

Heb jij genoeg van de top van deze bonden die de Vlaamse werknemer benadeelt door goed te keuren dat jaarlijks 12 miljard euro Vlaams geld in Waalse zakken verdwijnt ?

Heb jij genoeg van een beleid dat massa-immigratie toelaat en zo onze bouw- en transportsector overspoelt met buitenlandse werkers ?

Heb jij genoeg van het gesjoemel van de drie monopoliebonden : hun zakkenvullerij, hun corruptie, de notionele intrestaftrek van Rudy De Leeuw, het ACW-gesjoemel met Belfius, en de manier waarop zij de Vlaamse werknemer daarvoor de hoogste belastingen ter wereld laten betalen ?

Wil jij graag degelijk advies ontvangen over je arbeidssituatie oaf als er zich een conflictsituatie voordoet met je werkgever ?

Geld euro's

Sluit nu aan bij de VSV, de snel groeiende échte vrije vakbond voor Vlaanderen !

Maak 12 euro (of 25 euro als steunende lid) over op rekening IBAN BE58 8601 1601 2079 – BIC : SPAABE22 met vermelding van uw naam en adres. We sturen dan een lidkaart naar je toe.

 

Vlaams Solidaire Vakbond – VSV

p/a. Oude Liersebaan,   36

2800        Mechelen

www.vlaamsesolidairevakbond.org

facebook.com/VlaamseSolidaireVakbondVSV

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s : (C) Reporters.