HOVE – taverne ‘Bahnhove’, Kapelstraat.

Op zondagmorgen 26 april jl. brachten De Statiepoweten een optreden ‘met een knipoog’. Op het programma stonden gedichten en teksten van o.a. Rutger Van Zeijst, Toon Hermans, Herman de Coninck, Henry Ward Beecher, Jan ’t Lam, Tjitske Jansen, Juditg Herzberg, Lucebert, Gerrit Komrij, La Fontaine, Gaston Durnez, P.G. Witsen Geysbeek, Jos Gijsen, Louis Verbeeck, René Smeets, Drs. P. Bobbejaan Schoepen en René de Clercq.

Het concept en de regie waren in handen van John Volkaerts, een gekend Hovenaar en ex-bankdirecteur. De muzikanten waren Herman Vermeulen (gitaar) en Pascal Masuit (percussie). De gastdichter was Sput uit Zandhoven. Deze productie kwam tot stand in eigen beheer.

De verbruikszaal van taverne Bahnhove zat stampvol, zeker 80 aanwezigen. Spijtig genoeg meestal mensen vanaf ‘tram zes’ en hoger. Maar ze hebben zich zeker niet beklaagd dat ze die zondagvoormiddag vrij maakten voor de Statiepoweten. Er waren enkel Hovese politici van de N-VA aanwezig, met burgemeester en schepenen op kop gevolgd door alle gemeenteraadsleden van de Vlaams-nationalisten. Waar zaten de andere Hovese politici ? In hun riante buitenverblijven in Frankrijk of de Ardennen ? Hallo groen-linkse Hove Beweegt (?) en Ph7 ! Waar zitten al die zgn. ‘positivo’s’ ???

Wie ?

De Statiepoweten zijn liefhebbers van poëzie en literatuur. Zij hebben zich reeds jaren geleden verenigd om hun literaire ervaringen en ideeën uit te wisselen. Zij zetten hun liefde voor poëzie en literatuur kracht bij door samen te werken met andere kunst- en cultuurverenigingen. De leden zijn : Magda Haesendonck, An Nooyens, Roger Rymen, Veerle Schiltz, Guido Sel, Nina Van Roosbroeck, John Volkaerts en Jan Wouters.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je gezicht is

Je eigen weerbericht.

Als je in de spiegel kijkt

Kun je je eigen bui zien

hangen

                       Jan ’t Lam

 

 

De gilde viert, de gilde juicht

Wat zit gij daar en blokt en buigt

Nog over uwe boeken ?

De wijsheid ligt in de kan,

die z’ elders zoeken wil die kan,

doch laat hem, laat hem zoeken.

 

Het beste biertje lust hem niet.

Het liefste liedje sust hem niet.

Het mooiste meisje kust hem niet.

Hoog het glas ! Hoog het hart !

Hoog het lied !

                            René de Clercq

Handen zoeken handlangers

drukken handjes

Dag, dag …daag !

om, in een handomdraai,

alles naar hun hand te zetten.

                            Veerle Schiltz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s : (c) Gazet van Hove .