HOVE

In de gemeenteraad van april jl. vroeg groen-links gemeenteraadslid Diederik Vandendriessche (HB) naar de stand van zaken in de dossiers RUP Groot Hoofs Veld en de mogelijke aansnijding van gronden op de hoek van de Lege Veldkantlaan en de Lintsesteenweg. “Hoe zit het met de grondenruil tussen het OCMW-Antwerpen en de sociale bouwmaatschappij de Ideale Woning CV ? Hoe is de toestand aan de Lege Veldkantlaan en de Lintsesteenweg ? Wat met eventuele planschade ?” aldus vraagsteller.

Schepen van ruimtelijke ordening Dave Van den Berghe (Ph7) antwoordde : “Wat het Groot Hoofs Veld betreft, de noordkant van de Jos Coveliersstraat, er is een projectontwikkelaar die deze gronden wil verwerven. Met een ontsluiting via de René Verbeecklaan. Een uitbreiding naar het recreatiegebied Lintsesteenweg. Men wil een volledig sociaal project opleveren door de Ideale Woning. De rem hierop is de financiële toestand van de sociale woningmaatschappijen.

Wat de gronden aan de Lintsesteenweg, hoek Lege Veldkantlaan betreft : deze zijn eigendom van het OCMW-Antwerpen tot aan het overstromingsgebied. Dit gemeentebestuur wil de open ruimte er maximaal beveiligen. Er is nog niets beslist in dit dossier. Het OCMW-Antwerpen wil deze gronden verkopen. We beseffen dat dit woonzone is. Het OCMW van Antwerpen stelde een studiebureau aan dat eveneens een visie moet ontwikkelen over hun gronden die in Lint liggen, vlak bij het station van Kontich. Er is reeds overleg geweest. Er zal een gedeeltelijke bebouwing komen in beide gebieden, maar we willen een maximaal behoud van de open ruimte aansluitend op het agrarisch gebied. We proberen aan grondcompensatie te doen.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) stelde : “De piste van een RUP is hier goed doenbaar. Zo kan u zich wapenen in de tijd. Het gaat hier om woongebied en ik wil jullie waarschuwen voor planschade. Dit moet men goed afwegen.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s : (C) Gazet van Hove.