Op zaterdag 23 mei 2015

van 10.00 uur tot 16.00 uur 

In De Markgraaf (zaal Rik Blomme, keuken en bar) – ontmoetingsplaats met drank, en we zoeken nog liefhebbers die bv. pannenkoeken willen bakken.

Het Kostershuisje (infomoment )  – foto’s, presentatie, wat gebeurt er met uw steun …

Wij willen deze dag niet alleen organiseren en zoeken nog enkele geëngageerde sympathisanten.

Wat kunnen we aanbieden, als het goed weer is , kan er buiten nog van alles gebeuren…, er zijn nog tafels om kraampjes te maken … uitwijken naar de eerste verdieping in De Markgraaf kan ook. .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nepalezen in Antwerpen

Op 25 april zorgde een aardbeving voor een verwoesting in de hoofdstad Kathmandu en een reeks lawines op de Mount Everest waarbij minstens 8.000 mensen zijn omgekomen en 17.000 mensen gewond zijn geraakt. Op 12 mei opnieuw een aarbeving, nu op 83 km van Kathmandu. Door de intensiteit van de aardbeving en de kwetsbaarheid van de bevolking is er nu nog meer hulp nodig.

90% van de scholen in de zwaarst getroffen regio’s van Nepal zijn compleet verwoest na de zware aardbevingen, ondertussen worden er tijdelijke scholen ingericht en veel schoolgebouwen die al onderzocht waren moeten opnieuw getest worden op veiligheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AROS geeft advies

De steun voor de getroffen regio komt er op vraag van de crisiscel van AROS (Adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking). Zij geven aan het gemeentebestuur het advies om samen met de inwoners geld in te zamelen voor Consortium 12-12 voor noodhulpacties in Nepal.

Ondanks de moeilijke omstzandigheden op het terrein werken de zes humanitaire organisaties van Consortium 12-12 de klok rond om slachtoffers in Nepal te helpen. Doordat zij vaak al teams ter plaatse hadden op het ogenblik van de aardbeving konden deze organisaties meteen reageren. Het Consortium 12-12 overkoepelt verschillende organisaties, waaronder enkele organisaties die specifiek inzetten op het helpen van getroffen kinderen.

logo Hove

Hove draagt steentje bij

Ideetjes …

– verkoop van bloemen, bloemstukjes,

– verkoop van zelfgemaakte dingen, sieraden, schilderijen, tekeningen, knutselwerkjes (zou perfect gaan bij slecht weer in zaal 2 +  3) – ook voor jeugdige kunstenaars

– meehelpen met bediening/inrichtingen van de ontmoetingsplaats….

– organiseren van een spel, knutselen met recyclagematerialen

– optreden, voordracht …

– workshops …

– vertelstonden, knutselen ….

– wandel- loopparcours …

– ook voor sensibiliserende items staan we open, … laat ons gerust iets weten.

– kunnen er collectebussen bij de Hovese middenstanders …12-12 Hove steunt Nepal … staan

Geld euro's

 

Het gemeentebestuur doet een warme oproep aan alle inwoenrs om de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal te steunen, dit kan via verschillende organisaties :

SOS Nepal – BE19 0000 0000 1212

Rode Kruis-Vlaanderen – BE53 0000 0000 5353

Artsen Zonder Grenzen – BE73 0000 0000 6060

Stortingen vanaf 40 euro ontvangen desgewenst een fiscaal attest.

De actie Hove steunt Nepal is geregistreerd via www.12-12.be .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

dienst ontwikkelingssamenwerking

gemeente Hove

Geelhandlaan 1, 2540 Hove

tel. 03 / 460 33 10

 

Foto’s : (C) Gazet van Hove.