MORTSEL

De derde editie van Mortsel loopt! – de loopwedstrijd van stad Mortsel op en rond het Stadsplein – wordt dit jaar georganiseerd op vrijdagavond 29 mei. Daarmee verlaat de loopwedstrijd zijn oude datum in september en hoopt stad Mortsel een breder publiek te bereiken.

Met deze nieuwe datum schaart het stadsbestuur zich achter de vele voorjaarslopen die in verschillende steden georganiseerd worden en een groot succes kennen. Door Mortsel loopt! dit jaar in mei te organiseren, wanneer het langer licht is, hoopt stad Mortsel zo veel mogelijk leerlingen, jeugd- en sportverenigingen, fanatieke lopers, middenstanders, instellingen enz. op de been te brengen om massaal deel te nemen aan Mortsel loopt! Ook de sportverenigingen zullen weer promotie voeren via standjes en randanimatie. Plaats van afspraak is het Stadsplein, dat vanaf 18.30 uur meteen dienst doet als start- en eindpunt. De 250 m en 500 m worden op het Stadsplein gelopen. De andere parcours van 1, 2, 3, 5 en 10 km worden in en rond het mooie FORT 4 gelopen. Bij die laatste parcours wordt de looptijd bovendien geregistreerd met behulp van een chip die de deelnemers vastmaken aan hun sportschoen.

 

P1020973

Voor inschrijvingen kan U terecht bij de Sportdienst Mortsel – Liersesteenweg 15 in Mortsel tel 03 / 444 18 60 of  sportdienst@mortsel.be . Wie de sportieve avond helemaal goed wil afsluiten, kan bij thuiskomst deelnemen aan de burendag. Stad Mortsel roept immers iedereen op om die avond hun stoel op straat te zetten en een praatje te maken met de buren. De ideale afsluiter van Mortsel loopt!

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s : (C) Reporters.