HOVE

De leerlingen van de Gemeentelijke Kunstacademie presenteren hun creaties aan het grote publiek.

Kunstkring De Geelhand  

Lagere en middelbare graad

De periode van de eindejaars-tentoonstellingen wordt ingezet met de tentoonstelling van de leerlingen van de lagere en de middelbare graad in Hove en Boechout. Zij verwachten je in de bovenzaal van de kleuterschool in de A. Rodenbachschool, Onderwijsstraat 19 in Hove, op zaterdag 13 en zondag 14 juni, telkens van 10.00 tot 17.00 uur.

De leerlingen van de lagere graad afdeling Boechout stellen hun werkjes tentoon op zaterdag 13 juni van 10 tot 17 uur in Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17 in Boechout.

Kunstkring De Geelhand

Kunstroute in Hove

De eindejaars-tentoonstelling van de ateliers Schilderkunst, Textiele Kunst, Tekenkunst, Keramiek, Fotokunst en 3D wordt geopend op vrijdag 26 juni, om 20.00 uur in De Markgraaf, met de proclamatie en de uitreiking van de Prijs Henri Goyvaerts en de Prijs Rik Blomme, gevolgd door een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

De eindejaarstentoonstelling is dit jaar opgevat als een kunstroute doorheen Hove, omdat voor de eerste keer zaal Da Capo wordt opgenomen in het circuit. Zowel De Markgraaf als het Kostershuisje, Da Capo, de A. Rodenbachschool en de remise van het gemeentehuis dienen als decor voor de werken van de volwassen cursisten.

Overal is de tentoonstelling open op zaterdag 27 en zondag 28 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Centraal infopunt : secretariaat van de Gemeentelijke Kunstacademie, Kapelstraat 8, 2540 Hove, tel. 03 / 454 32 30.

Kunstkring De Geelhand

Nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar start op dinsdag 1 september 2015. De inschrijvingen starten vanaf nu in De Markgraaf op het secretariaat en lopen tot 30 september. Omdat het inschrijvingsgeld voor de volwassen cursisten dit jaar verhoogd wordt tot 300 EUR stelt de academie voor om al voor de dure maand september in te schrijven en te betalen. Wie geniet van het kortingstarief betaalt 125 EUR.

Voor de kinderen blijft het bedrag van het inschrijvingsgeld ongewijzigd op 62 EUR voor de eerste van het gezin en 40 EUR voor de volgende. Jongvolwassenen genieten tot 25 jaar van het tarief van 125 EUR.

Kunstkring De Geelhand

Cultureel weekend

De Kunstacademie zal ook dit jaar weer actief deelnemen aan het cultureel weekend van de Cultuurraad op 11, 12 en 13 september in en rond De Markgraaf. Het volledig uitgewerkte programma wordt gepubliceerd in de volgende uitgave van infoHove.

Kunstkring De Geelhand

www.dekunstacademiehove.bewww.dekunstacademieboechout.be .

 

www.hove.be

 

Foto’s : © Gazet van Hove.