De jaarmarkt van Borsbeek en de Stan Ockers Classic hebben ondanks de mindere weersvoorspellingen opnieuw records gebroken in de gemeente Borsbeek. Pinkstermaandag is traditioneel de dag voor de jaarlijkse jaarmarkt en sinds een aantal jaar ook de Stan Ockers Classic. De weersomstandigheden vielen ook mee na de mindere voorspellingen van de laatste dagen. Heel veel zon, droog weer, enkel een kouder rustig briesje zorgde voor heel erg veel volk gisteren in Borsbeek.

Al van ‘s morgens vroeg was het over de koppen lopen tijdens de jaarmarkt. En toen om 14.00u. de Stan Ockers Classic op gang werd gefloten door de Borsbeekse burgemeester was het echt over de koppen lopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De wedstrijd voor elite met en zonder contract en beloften bracht ongeveer 120 renners aan de start voor een afstand van 174 km door onder meer Borsbeek, Vremde, Boechout en Wommelgem. Of 12 ronden van 14,5 km. Ook het grote scherm aan het plein voor de watertoren in Borsbeek was goed gezien door de VZW Vliegend wiel. Want de supporters konden zo alles volgen wat er in de wedstrijd gebeurde. Trouwens de inrichting in Borsbeek mag echt gezien worden.

De wedstrijd zelf bracht na 2 ronden 4 leiders die een ronde of 2 nadien het gezelschap kregen van nog eens 12 vluchters en meteen was de goede trein vertrokken en moest het peloton laten gaan. Heel wat bekende namen in deze kopgroep met ook wat renners uit onze regio. Zo zaten er namen tussen als Michael Van Stayen, Stijs Steels, Bjorn Leukemans, Kenny De Haes e.a. Deze laatste 2 ontsnapten op 1 ronde voor het einde en reden samen naar de eindstreep. De Stan Ockers Classic werd gewonnen voor Kenny De Haes voor Bjorn Leukemans en derde werd Stijn Steels. Kenny pakte daarmee zijn eerste seizoenzege.

Wij van Radio Frekwent waren er ook en hadden een korte babbel met inrichter Peter Van Hoof van de vzw Vliegend wiel in Borsbeek.

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

 

Foto’s : © Reporters.