Vrijdag 12 juni 2015

Bloemschikken

Begeleiding : Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op 8 juni in Dienstencentrum “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot van 10 EUR komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Meer info optel. 03 / 454 08 37.

 Frijthout zonnebloemen

Petanque en kubbspel

Org. OKRA, D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3. 14.00u.

Meer info tel. 03 / 455 35 68.

 

Zaterdag 13 juni 2015

Officieel infietsen fiets-o-strade Antwerpen-Mechelen

Het laatste nieuwe stuk fietsostrade in Mechelen is klaar ! Daarmee is de fietsostrade Antwerpen-Mechelen voor 100 procent befietsbaar. De provincie Antwerpen nodigt iedereen uit om de fiets-o-strade officieel mee in te fietsen van Antwerpen-Centraal naar Mechelen-Nekkerspoel. Bij elk station kunnen mensen aansluiten bij de fietskaravaan.

Afspraak met de fiets op zaterdag 13 juni om 11.30 uur aan het station Antwerpen-Centraal of in de andere stations op de onderstaande tijdsstippen. De provincie Antwerpen biedt je in Mechelen graag een ijsje aan en organiseert in samenwerking met het Speelgoedmuseum een leuke namiddag aan het station Mechelen-Nekkerspoel.

Het grootste deel van de fiets-o-strade is al een tijdje opengesteld voor fietsers. De aannemer legt de laatste hand aan het deel tussen de Caputsteenstraat en het station Mechelen-Nekkerspoel. De firma Mols werkt de fietsbrug over de Jan Bolstraat af, waarna het beton kan worden gegoten. Alle werken zullen eind mei klaar zijn.

fietsers

Fietsostrade Antwerpen-Mechelen klaar Met de officiële opening van dit traject is de fietsostrade Antwerpen-Mechelen helemaal klaar. De provincie Antwerpen investeert in de aanleg van deze fietsostrade als bovenlokale fietsverbinding tussen Antwerpen en Mechelen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen dan voor de aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen.

De fietsostrade Antwerpen-Mechelen heeft een lengte van 23 kilometer vanaf het Centraal Station in Antwerpen tot aan het station Mechelen-Nekkerspoel. Je fietst op iets meer dan een uur van het centrum van Antwerpen naar Mechelen (of omgekeerd) en je hebt nooit een parkeerprobleem!

Voor meer informatie over de fietsostrades surf je naar www.provincieantwerpen.be en typ je ‘fietsostrade’ in de zoekmotor. Via de website van de provincie Antwerpen kan je de laatste informatie terugvinden over de opening: www.provincieantwerpen.be (typ ‘Opening fietsostrade Antwerpen-Mechelen’ in de zoekmotor).

Kom mee de fietsostrade officieel infietsen op zaterdag 13 juni. De fietskaravaan vertrekt aan de verschillende stations :  – 11.30 uur: Antwerpen-Centraal; – 11.45 uur: Antwerpen-Berchem; – 12.07 uur: Mortsel-Oude God; – 12.19 uur: Hove; – 12.34 uur: Kontich; – 13.07 uur: Duffel; – 13.22 uur: Sint-Katelijne-Waver; – 13.47 uur: Mechelen-Nekkerspoel. De provincie Antwerpen biedt je een ijsje, een met volksspelen gevulde middag en een hoogwaardige fietsverbinding aan !

electrische fiets batterij onder drager

Themafietstocht ACV

De themafietstocht van ACV afdeling Hove vertrekt stipt om 13.00 uur aan Urania. De fietstocht van 34 kilometer gaat richting Rumst, met als thema´s : Zennegat, het overstromingsgebied Den Battelier en het Sigma-plan en het Rivierenland. Met begeleiding en informatie ter plaatse van een gids. Graag je deelname vooraf doorgeven. Maximaal 25 deelnemers. Inschrijven bij Jef Hermans, tel. 03 / 455 64 03 of 0470 / 55 19 82, e-mail : fr.j.hermans@skynet.be.

 

 

Eindejaarstentoonstellingen Gemeentelijke Kunstacademie

De leerlingen van de Gemeentelijke Kunstacademie presenteren hun creaties aan het grote publiek.

Lagere en middelbare graad

De periode van de eindejaarstentoonstellingen wordt ingezet met de tentoonstelling van de leerlingen van de lagere en de middelbare graad in Hove en Boechout. Zij verwachten je in de bovenzaal van de kleuterschool in de A. Rodenbachschool, Onderwijsstraat 19 in Hove, op zaterdag 13 en zondag 14 juni, telkens van 10.00 tot 17.00 uur. De leerlingen van de lagere graad afdeling Boechout stellen hun werkjes tentoon op zaterdag 13 juni van 10.00 tot 17.00 uur in Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17 in Boechout.

Kunstkring De Geelhand

Kunstroute in Hove

De eindejaarstentoonstelling van de ateliers Schilderkunst, Textiele Kunst, Tekenkunst, Keramiek, Fotokunst en 3D wordt geopend op vrijdag 26 juni, om 20.00 uur in De Markgraaf, met de proclamatie en de uitreiking van de Prijs Henri Goyvaerts en de Prijs Rik Blomme, gevolgd door een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

De eindejaarstentoonstelling is dit jaar opgevat als een kunstroute doorheen Hove, omdat voor de eerste keer zaal Da Capo wordt opgenomen in het circuit. Zowel De Markgraaf als het Kostershuisje, Da Capo, de A. Rodenbachschool en de remise van het gemeentehuis dienen als decor voor de werken van de volwassen cursisten. Overal is de tentoonstelling open op zaterdag 27 en zondag 28 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Centraal infopunt : secretariaat van de Gemeentelijke Kunstacademie, Kapelstraat 8, 2540 Hove, tel. 03 / 454 32 30.

Kunstacademie tentoonstelling

Nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar start op dinsdag 1 september. De inschrijvingen starten vanaf nu in De Markgraaf op het secretariaat en lopen tot 30 september. Omdat het inschrijvingsgeld voor de volwassen cursisten dit jaar verhoogd wordt tot 300 EUR stelt de academie voor om al voor de dure maand september in te schrijven en te betalen. Wie geniet van het kortingstarief betaalt 125 EUR. Voor de kinderen blijft het bedrag van het inschrijvingsgeld ongewijzigd op 62 EUR voor de eerste van het gezin en 40 EUR voor de volgende. Jongvolwassenen genieten tot 25 jaar van het tarief van 125 EUR.

Cultureel weekend

De Kunstacademie zal ook dit jaar weer actief deelnemen aan het cultureel weekend van de Cultuurraad op 11, 12 en 13 september in en rond De Markgraaf.

Meer info www.dekunstacademiehove.be & www.dekunstacademieboechout.be .

Kunstkring De Geelhand

 

Zondag 14 juni 2015

Open repetitie gemengd koor Cantabile

Op zondag 14 juni houdt Cantabile van 19.30 tot 21.30 uur een open repetitie voor alle geïnteresseerden. De koorleden leggen uit hoe een repetitie in elkaar zit, hoe ze een concert voorbereiden. Ze tonen een beetje de geheime recepten van hun koortechnieken en hoe ze daarmee het oor van de luisteraar beïnvloeden. Iedereen welkom in Urania (J. Mattheessensstraat 60 Hove); de toegang is gratis.

Meer info op www.cantabile-hove.be

 

 

Maandag 15 juni 2015

vergroot de hoop

Word haagdonor en vergroot de hoop

Heb jij een taxushaag ? Ja ? Goed nieuws ! Dan ben jij één van de vele Vlamingen die in het bezit zijn van een plant die levens kan redden. Een taxushaag bevat immers de grondstof waarmee chemotherapieën worden gemaakt. Bovendien brengt het taxussnoeisel geld op voor een goed doel.

In 2014 werd 569 m³ taxussnoeisel ingezameld via de containerparken, waarmee evenveel chemotherapieën gemaakt werden. Daarnaast schonk IGEAN een opbrengst van 28.460 EUR aan de vzw Surplus, een ‘verwenfonds’ voor kankerpatiënten.

vergrootdehoop.be

Ook dit jaar strijdt IGEAN mee tegen kanker. De opbrengst wordt geschonken aan drie goede doelen met als thema kinderen of jongeren met kanker. Respijthuis Limmerik (Zandhoven) biedt waardevolle opvang aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ernstige aandoening waaronder kankerpatiënten. Buddywerking Kom op tegen Kanker: jongeren tussen 17 en 30 jaar die kanker hebben gehad kunnen zich laten coachen door een buddy. De buddy’s zijn vrijwilligers die een intense opleiding kregen en vertrouwd zijn met kanker en alles wat erbij komt kijken. Kindervakantiekamp Kom op tegen Kanker : een kankerbehandeling bij kinderen duurt gemiddeld twee jaar. Al die tijd kunnen ze meestal niet met de klas of de jeugdbeweging op kamp wegens te groot infectiegevaar. Om de kinderen toch even uit de ziekenhuissfeer te halen, organiseert Kom op tegen Kanker voor hen elk jaar een speciaal vakantiekamp.

Hoe kan je deelnemen ? Breng je taxussnoeisel tussen 15 juni en 31 augustus naar het recyclagepark. Gebruik een zeil of doek om het snoeigroen op te vangen en hou het taxussnoeisel zuiver.

Meer info op www.vergrootdehoop.be .

 

Zomerzoektocht 2015 ‘van 1 tot 25’

Van 15 juni tot en met 31 augustus kunnen volwassenen en jongeren weer deelnemen aan een zoektocht met foto’s en vragen. Voor de kinderen van de lagere school is er zoals gebruikelijk een fotozoektocht.

Beide zoektochten volgen hetzelfde parcours van iets meer dan 4 kilometer, dat grensoverschrijdend is en langs enkele speeltuintjes loopt. Je kan de zoektocht alleen maken of in gezinsverband. (Groot)ouders kunnen de kinderzoektocht ook afzonderlijk doen.

ACW logo

De deelnameprijs bedraagt 3 EUR per formulier voor volwassenen en 1 EUR per formulier voor kinderen. Bij elk formulier voor volwassenen is een bonnetje inbegrepen voor een drankje in het dienstencentrum tijdens de periode van de zoektocht. Bij elk kinderformulier is een bonnetje voor een ijsje of een frisdrank.

Deelnameformulieren zijn vanaf 15 juni te verkrijgen in Dienstencentrum Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove, tel. 03 / 454 08 37 (enkel op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur), bij het gezin Hoppenbrouwers-Slaets, Hoverheide 24, tel. 03 / 455 63 80 en bij Gerda Pandelaers, Magdalena Vermeeschlaan 25 Hove, tel. 03 / 454 42 61.

De uitslag wordt bekendgemaakt op zaterdag 12 september, om 14.00 uur in het dienstencentrum en zal er daarna uitgehangen worden. Zoek jij ook (weer) mee ?

Meer info optel. 03 454 08 37.

 

Dinsdag 16 juni 2015

Curvebal

Org. OKRA, Danszaal Het Sportpark, Paul van Ostaijenlaan 2 Hove. Van 14.00 tot 16.00u.

Meer info tel. 03 / 455 35 68.

 

Woensdag 17 juni 2015

Hobbyclub

Org. Ziekenzorg, C.C. “De Markgraaf”, Kapelstraat 8 Hove, 13.30u. tot 16.30u.

Afsluiten werkjaar met een uitstap met koffie en gebak.

 

Vrijdag 19 juni 2015

 

Baravan in de Kasteelstraat

19.00u. werkgroep Vredewijk.

Vredewijk bord

 

Petanque en kubbspel

Org. OKRA, D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3. 14.00u.

Meer info tel. 03 / 455 35 68.

 

Zaterdag 20 juni 2015

Busuitstap naar Zoutleeuw

Het Davidsfonds eindigt het werkjaar op zaterdag 20 juni met een mooie daguitstap met de bus naar Zoutleeuw. Programma : vertrek met de bus om 9.00 uur stipt aan de parking van het station in Hove, 10.00 – 12.00 uur : Zoutleeuw : geleid bezoek met gids aan het 16de eeuws stadhuis, de Grote Markt en de romaans-gotische Sint-Leonarduskerk met de volledig heringerichte schatkamer en de kapel van de Grauwzusters, 12.15 – 14.15 uur : middagmaal (aspergesoep, kalkoenfilet met seizoensgroentjes en kroketjes, chocomousse, koffie of thee en een glas wijn of bier of frisdrank), 14.30 uur : Budingse Watertuin (na een korte verwelkoming en toelichting vrij verblijf tot 15.40 uur), 16.00 – 17.30 uur : geleid bezoek aan brouwerij Wilderen (volledig nieuwe hedendaagse brouwerij, distilleerderij en alcoholstokerij + één consumptie), 18.00 uur : vertrek huiswaarts. Leden betalen 50 EUR, niet-leden 55 EUR. De prijs omvat bus, gids, alle inkomgelden, middagmaal en één consumptie. Gelieve je deelname bevestigen vóór 10 juni per e-mail of telefonisch bij Lieve Duffeler, e-mail : lieve.duffeler@skynet.be, tel. 0477 / 41 79 29. Je deelname is definitief na ontvangst van betaling op het rekening BE96 9794 2476 3005.

Davidsfonds

 

Foto’s © Reporters.