De shelter in FORT 4

Het Mortselse fort aantrekkelijker maken voor evenementen en tegelijkertijd het fort nóg groener maken, dat was de dubbele doelstelling van de evenementenshelter en de opdracht waarmee de Mortselse stadsarchitecten aan de slag gingen. Om dat doel te bereiken kregen twee voormalige legerloodsen die nauwelijks gebruikt werden een nieuwe bestemming. Eén loods werd volledig gesloopt. De gigantische open ruimte die daarbij vrijkwam wordt nog ingezaaid als een lig- en picknickweide. De tweede loods die naast de nieuwe picknickweide ligt werd gestript. De loods kreeg een nieuw dak en de muren werden zo veel mogelijk open gewerkt. In de overdekte buitenruimte die zo ontstond werden toiletten, berging en nieuwe nutsaansluitingen voorzien. En het resultaat overtreft de verwachtingen ! De shelter is nu helemaal klaar om een onderdak te bieden aan zomer- en winterbar, een nieuwjaarsdrink, (rommel)markten, FortBom, kleinschalige feestjes, … en op die manier FORT 4 beter te ontsluiten voor het publiek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zomerbar

De gloednieuwe shelter is meteen ook de gedroomde locatie voor de zomerbar in Mortsel. Stad Mortsel deed een open oproep en koos er voor om opnieuw in zee te gaan met B&S-Fabriek en BAR4 – de voorbije twee seizoenen te gast in Mortsel in een gesmaakte pop-up constructie. De formule blijft onveranderd : heerlijk genieten en relaxen in een zomers sfeertje. Dit allemaal met veel respect voor het historisch karakter van de oude legerloods. BAR4 zal inspelen op de typische en schitterende omgeving van FORT 4. Zo krijgt de zomerbar een eigentijds Mortsels accentje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zomerprogrammatie C.C. Mortsel in de shelter

Het cultureel centrum van Mortsel werkte in de shelter van Fort 4 een mooi zomerprogramma uit. Juli en augustus, dat wordt genieten van een streepje cultuur in de prachtige omgeving van het fort en de unieke architectuur van de shelter!

 

Programma :

Openluchtfilm : elke dinsdagavond in juli en augustus aan de zomerbar

Comedyavonden : 9 en 23 juli en 6 en 20 augustus in de zomerbar.

seefbier

Openingsuren Bar4, juli-augustus

Maandag : gesloten

Dinsdag : 13.00u. – 24.00u.

Woensdag : 13.00u. – 24.00u.

Donderdag : 13.00u. – 24.00u.

Vrijdag : 13.00u. – 02.00u.

Zaterdag : 13.00u. – 02.00u.

Zondag : 13.00u. – 24.00u.

 

Foto’s : (C) Reporters.