De Britse omroep BBC slaagde erin om in het geheim beelden te maken in de door IS bezette stad Mosoel. De beelden tonen een stad waar angst, terreur en armoede heersen . Het is de islam in de praktijk.

Voor de bewoners van Mosul is het leven stilgevallen nu Islamitische Staat er de plak zwaait. Sinds de terreurbeweging de stad een jaar geleden veroverde, leven de inwoners in angst, verloren velen hun job, liggen scholen er verlaten bij en worden vrouwen op gewelddadige wijze gedwongen hun volledige lichaam te bedekken. Aan de hand van videofragmenten en anonieme getuigenissen schetst de Britse openbare omroep BBC een beklijvend beeld van het leven onder IS-heerschappij in Mosoel, Iraks tweede grootste stad die een jaar geleden in handen van de jihadisten.  De controle over vrouwen is de prioriteit van het kalifaat. Zonder een mannelijk familielid mogen ze hun woning niet uit, en dan nog moeten ze van kop tot teen in het zwart gesluierd zijn, met bedekt gezicht. Wie niet aan de dresscode voldoet, krijgt lijfstraffen. Op video- materiaal is te zien hoe een compleet gesluierde vrouw van wie enkel de onbedekte handen te zien zijn op straat door een IS-aanhanger achterna gezeten wordt. Ze krijgt een preek omdat ze geen handschoenen draagt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haram

Het dagelijkse leven in Mosoel is compleet veranderd. Scholen blijven gesloten, brandstof is schaars, de stad ligt onder het vuil en bouwwerken zijn stilgelegd. Een getuige: “Ik ben mijn job kwijt en werd gedwongen mijn studies te stoppen. Net als iedereen heb ik geen basisrechten meer. Volgens IS is alles ‘haram’ (verboden), dus ik zit hele dagen thuis”.

In IS-scholen worden kinderen gehersenspoeld. “Ik realiseerde me dat deze organisatie de zaden van geweld, haat en sektarisme in de geest van kinderen plant’”, getuigt een inwoner nadat hij zijn kleine broer een IS-vlag zag tekenen toen hij van school kwam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasrani

Ook minderheden worden gestigmatiseerd en vervolgd. Voor juni van vorig jaar leefden 60.000 christenen in Mosoel, nu zijn ze zowat allemaal gevlucht. Hun huizen zijn in beslag genomen door IS. De jihadi’s markeren hun poorten met de letter ‘N’, wat staat voor ‘nasrani’, de naam die moslims gebruiken voor christenen. Ook sjiieten worden vervolgd en hun moskeeën opgeblazen. Na de verovering kondigde IS de wetten van het kalifaat af. Daarin zijn zweepslagen de lichtste straf. Wie op roken betrapt wordt, krijgt ze toegediend. Voor diefstal wordt een hand afgehakt, overspelige mannen gooit IS van gebouwen, overspelige vrouwen worden gestenigd. Om burgers te intimideren, voert IS de straffen in het openbaar uit. Veel toeschouwers (ook kinderen) kijken gedwongen toe.  Of : de islam is vrede, en wie wat anders zegt, gaat eraan…

Waarmee het gelijk van islamcritici nog maar eens is bewezen.

vrouwen tegen islam 3

#islam  #ISIS  #BBC

Bron : vlaamsbelang.org

Foto’s (C) Reporters.